Değerli okuyucularım Ümit Özdağ’ın CNN Türk’teki Buğra Kavuncu açıklamaları sonrasında İYİ Parti’de kıyamet koptu. Elbette şimdi tek tek süreci buradan yazmayacağım. Zaten tüm haber sitelerinde var, Habererk’te daha fazlası var okuyabilirsiniz.

Ve yazımın ana konusuna geçmeden önce Sürgündeki Bozkurt takma ismi sadece şahsıma ait olup ve sadece Habererk’te yazıyorum. Başka siteler veya sosyal medya hesaplarındaki Sürgündeki Bozkurt isimleri sahtedir çalıntıdır. Bilginiz olsun okuyucularım.

Yazı başlığımdaki konuya geçeyim.

Keloğlan’ın filmini hatırlayan var mı? Bir tane sultane vardı. İlle de tacım diye herkesi iğneli fıçıya atmakla tehdit ediyordu. Ve önceki öldürttüğü kral tacı bir sihirle köpeğe dönüştürmüş ve o köpekte insan oluyordu. Yani sürekli değişen bir figürdü.

O yüzden Keloğlan şu tekerlemeyi söyleyince küçük adam değişiyordu:

“Kavun değil kelektir fistan değil yelektir, eğer tacı ararsan en adi bir köpektir”

Aman burada kimseye hiçbir ima yapmıyorum. Veya teşbihte hata olmaz. Kimseye hakaret etme veya benzetme ile kişilik haklarına saldırı niyetim yoktur.

Ama oradaki taç meselesi iktidarın kaynağıdır. Şimdi de bizdeki partilerde iktidar kaynağı özellikle de MHP ve İYİ Parti gibi Milliyetçi partilerde genel başkan yardımcılığı koltuklarıdır. Yani Genel Başkana yakın olmadır.

***

Ümit Özdağ’ın ihracı gündemde iken Buğra Kavuncu da Özdağ’ın mahkemeye verdi kendisini aklamak için.

Hiç kuşkusuz ki Ümit hocanın ihracı ikinci bir Ali Güngör skandalı olur. Milliyetçi camiada infiale neden olur. Zaten Meral Hanım da buna sıcak bakmıyormuş.

***

Ümit hoca ise, keşke İYİ Parti ve Koray Aydın Buğra Kavuncu hakkında daha dayanaklı bir iddia gündeme gelseydi. Hiç kuşkusuz asla Ümit hoca bilgisi derindir kuşkumuz da yoktur. Ama daha sağlam elinde belgeler ile CNN Türk’e çıksaydı karşı cepheyi daha çok zayıf düşürürdü.

***

Sürgündeki Bozkurt sadece Habererk’te yazar…

Editör: TE Bilişim