Videoda “Meral Akşener’e göre Suriyeliler Türkiye’ye Entegre Edilmeli” başlığı kullanıldı.

Akşener’in Karar TV’de yayınlanan programında kesitler sunulan videoda Akşener “O insanların durumu, burada doğan çocukların durumu, elini uzatıp eğitime dair hiçbir şey yapmamışsın, entegrasyona dair hiçbir şey yapmamışsın, geri döndürülme işlemi olup olmayacağına dair de hiçbir şey yapmamışsın” diyor.

Elif Çakır “Buradan şunu sormak istiyorum, Sayın Akşener mülteci karşıtımıdır?”diye soruyor.

Akşener ise “ Hayır ben öyle bir şey demem. Ben mübadele göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Bu insanların bir kısmının hepsini gönderemezsiniz. Rasyonaliteye uygun değil. Türk vatandaşları evlenenler var. Nasıl olacak? Ama buradan oraya gitmek isteyen insanların, en azından dönüşünü sağlayacak ve onların güvenliğini sağlayacak bir sistemin kurulması lazım.” diyor.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ ise konuya ilişkin olarak TV100’de şu açıklamayı yapmıştı:

“Gelmeleri için bombalanıyorlar. Bunu durdurmanın yolu, ben Suriyelilerin anavatanlarına Türkiye’nin dostları olarak dönelerini sağlamızdır. Türk milleti artık yoruldu. 1950'de bir slogan vardı biliyorsun “Yeter Artık Yeter” bu insanları artık kendi ülkelerine Türkiye'nin dostları olarak yollayalım.

Çünkü emperyalizm bize bir tuzak kuruyor. Bizim bu tuzağı bozmamız bu insanların evlerine dönmesi ve Türk ekonomisi üzerinde bu yükün ortadan kalkmasına bağlı. Bir milyon Suriyeli Türkiye'de çalışıyor. Şunu vaat ediyorum “ Bir milyon Türk bir sene içinde iş sahibi olacak”

Editör: TE Bilişim