Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Uteybi’nin, konutundaki aramalardan önce ülkesine dönmesini değerlendirdi. Çelik, “Konsolosun dokunulmazlığı var, dolayısıyla herhangi bir şekilde seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Vahim bir olayla karşı karşıyayız. Durumu tüm vasıflarıyla, tüm ayrıntılarıyla açığa çıkaracağız” dedi.

RAHİP BRUNSON MESELESİ

Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rahip Brunson’la ilgili eleştirilerine de yanıt vererek, "Eğer bir taviz söz konusu olsaydı, kendi bakanlarımıza yaptırım kararları açıklandığı günlerde bir yumuşama olurdu. Bir taviz söz konusuysa, saldırının en şiddetli günlerinde neden taviz verilmemiştir?" diye konuştu.

MHP İLE YAPILAN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Çelik; Erdoğan-Bahçeli görüşmesi ve MHP ile yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin de bilgi verdi. “Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır” diyen Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli arasındaki görüşme Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyor. Cumhur ittifakı, bugüne kadar milletimizin meselelerinin çözülmesi bakımından çok büyük işlev yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı. Çelik, görüşmelerin sürdüğünü, ortaya çıkan sonucu kamuoyuyla paylaşacaklarını da ekledi.

Kaynak: iha