Eski başbakan Tansu Çiller'in bir süredir siyasete geri döneceği konuşuluyor.

Kendisi de söz konusu iddiaları güçlendiren açıklamalar yapan Çiller geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 'milletini özlediğini' söylemişti.

Çiller'in açıklamaları ile birlikte siyaset kulisleri hareketlendi, çeşitli iddialar öne sürüldü.

Örneğin Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Çiller'in yeni bir parti kurmayacağını, Bizim Parti’nin isminin ‘Büyük Türkiye Partisi’ olarak değiştirileceğini iddia etti. Hatta partinin Yeniden Refah Partisi ile ittifak kuracağı; ittifakın isminin de Anadolu İttifakı olacağını öne sürdü.

ŞİMDİ DE ESKİ KURMAYI KONUŞTU

İddiaların ardı arkası kesilmezken; yeni bir iddia siyaset kulislerini ısıttı.

Bu kez iddianın sahibi DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel, Çiller'in eski kurmaylarından.

Halk TV'de yer alan habere göre; Önel yaptığı açıklamalarda, Çiller'in düzenlediği bir toplantıdan bahsetti. Bu toplantıda siyasete gireceği partinin de belirlendiğini söyleyen Önel, teşkilatlanmanın nasıl yapılacağının da toplantının başlıklarından biri olduğu ifade etti.

''DYP'NİN BAŞINA GEÇECEK''

Önel, Çiller'in başına geçeceği partinin Doğru Yol Partisi (DYP) olacağını öne sürerken; yapılan toplantıya ilişkin "Tansu hanım dün öğleden sonra DYP partisi genel başkanıyla ve yanında Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, eski Bingöl Milletvekili Necati Bingöl'le beraber uzun bir görüşme yaptılar, bu görüşme İstanbul Sarıyer'deki evinde oldu. Toplantıya dört kişi katıldı, dışarıda bekleyen başka siyasetçiler de vardı.

Toplantıda Tansu hanımın merkez sağda tekrar DYP'ye genel başkan olmak için görüştüğünü, teşkilatları nasıl hazırlayacağını, teşkilatları hazırlama görevinin de Ömer Bilgin ve Necati Bingöl tarafından yapılacağının konuşulduğunu düşünüyorum. Tahminim hanımefendi siyasete, meydanlara Doğru Yol Partisi ile geri dönecek çünkü Doğru Yol Partisi'nin onun adıyla özdeşleştiğini düşünüyor'' açıklamasında bulundu.

''AKP'YE ZARAR VERECEK''

Çiller'in eski kurmayı ayrıca yapılacak yeni siyasi hamlenin AKP'ye zarar vereceğini belirterek; ''Önümüzdeki süreçte merkez sağda sahalara indiğinde ancak Meral Akşener hanımefendinin oylarında sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Merkez sağda oylar Akşener'de, zeminindeki oylar hep MHP kökenli. O nedenle Tansu hanımın siyasete dönüşü Meral hanıma değil, şahsımca AKP'ye zarar verecek'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim