BİRLEŞİME 5 DAKİKA ARA VERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında kürsüye çıkan Bakan Turhan konuşmasına başladığı sırada CHP'li milletvekilleri bu kez de 'istifa' sloganı attı. AK Parti milletvekilleri ise CHP'lilerin protestolarına alkışla cevap verdi. Yaşanan bu olay sonrası birleşime beş dakika ara verildi. 

'SİNYALLİ HAT UZUNLUĞUNU SON 9 YILDA 5 BİN 746 KM'YE ULAŞTIRDIK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li milletvekillerinin 'istifa' yazılı dövizleri ve sloganlarıyla protesto edilmesinin ardından birleşime ara verildikten sonra yaptığı konuşmada, "Sinyalli hat uzunluğunu son 9 yılda 5 bin 746 kilometreye ulaştırdık. Demiryollarımızda günde sinyalizasyon sistemiyle 746, trafik memuru ile 493 adet tren taşımacılık hizmeti veriyor. Olmazsa olmaz değil" dedi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Bakan Turhan, aradan sonra tekrar kürsüye çıkarken, CHP'liler ise Bakan Turhan'ın konuşmasını dinlemeden Genel Kurul'u terk etti. Bakan Turhan, Ankara'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasına ilişkin, "Tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınları ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu kazayla ilgili üç gündür yoğun müzakere yaşandı. Değerlendirmeleri ve insani hassasiyeti çok kıymetli buluyorum. Başka mecralarda yapılacak değerlendirmeleri de önemsiyoruz. Odaklandığımız nokta insan hayatı ve güvenliktir. Bu çerçevede kazanın sebebine yönelik incelemeler çok yönlü olarak devam ediyor, sonuçlarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Elbette müsebbipler hakkında gereken yapılacaktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim