Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan'dan Türk bayrağını yırtan Yunan vekile çok ağır sözler geldi. Adil Aliyev bunun küstahça yapılan bir hareket olduğunu dile getirerek Türk bayrağını yırtan soytarı Yunan vekilin ceza alması istendi.

Yunanistan'da aşırı sağcı bir partinin eski üyelerinden biri olan Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağına karşı yapmış olduğu çirkin harekete kardeş ülke Azerbaycan'dan da tepkiler geldi.

Azeri Vekilden Tepki

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, bu hareketin etik olmadığını ve Türk bayrağına karşı yapılan bu çirkin saldırının cezalandırılması gerekliliğini hatırlattı. Kardeş ülke olan Türk bayrağına karşı yapılan bu çirkin harekete hiçbir şekilde kayıtsız kalınmayacağını söyleyen Aliyev, bu olayın kendilerini derinden yaraladığını bu bayrağın mukaddes Türk milletine karşı yapılan planlı bir saldırı olduğunu ifade etti.

Bu tip kışkırtıcı hareketlerin artık bir an önce son bulması gerekliliğinden bahseden Aliyev, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir değer olduğuna ve her daim Türklerle omuz omuza olacaklarına da işaret etti.

Editör: TE Bilişim