Özdağ TBMM’de yaptığı basın toplantısında, Suriye ordusunun ilerlemesi ile birlikte Türk Askeri Gözlem Noktaları, Suriye ordusu tarafından kuşatılıyor hatırlatmasını yaparak, Bu kuşatma her an dün gece 6 şehit ve çok sayıda yaralı verdiğimiz provokasyondan da büyük provokasyonlara neden olabilir uyarısında bulundu.

Özdağ, Bu büyük kışkırtma büyük kayıplara yol açacak çok büyük çatışmaların çıkmasının önünü açabilir diyerek tehlikeli bir sürece girildiğinin altını çizdi.

Özdağ endişelerini iki madde olarak açıkladı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Birinci neden olarak; 700 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye’ye kabulüne hazırlanıldığını söyledi. İkinci neden olarak ise dün gece yaşanan üzüntü verici kayıpların da gösterdiği gibi askeri durumun her gün biraz daha kontrol dışına çıkma eğilimi içinde olmasıdır dedi.

Özdağ, 28 Ocak’tan buyana olaylar Türk Ordusu’nun da dahil olabileceği bir çatışma eksenine kaymaya başlamıştır, diyerek önemli bir konuyu işaret etti.

Türk Ordusu Afrin’den İdlib’e büyük yığınak yapmıştır

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Türk Ordusu’nun Suriye ordusunun ilerlemesine karşılık Fırat Kalkanı ve Afrin’den İdlib’e büyük yığınak yaptığını belirterek, M 4 ve M 5 karayollarının kesişme noktası olan Serakib kasabasının 3 tarafı Türk ordusu tarafından kesildiğini açıkladı. Ve yolun kontrole alındığını söyledi.

Özdağ, Ayrıca 1 Şubat günü Halep’in batısındaki Zehra kasabasına HTŞ 3 bombalı araç saldırısı düzenlediğini, 1 Şubat’ta El Bab’tan hareket eden Özgür Suriye Ordusunun Suriye ordusuna saldırıp bazı yerleri işgal ettiğini, fakat aynı gün Rus hava kuvvetlerinin bölgede uçmasıyla geri çekildiğini, Rusların bununla yetinmediğini ve El Bab’ı havadan vurduğunu söyledi.

Ümit Özdağ açıklamasında, yapılan onca yığınak ve bölgeye silah mühimmat takviyesine rağmen Suriye ordusunun ilerlemeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

Özdağ, Bu gidişin iki ülke orduları karşı karşıya gelip çatışmaya sürüklenmesin an meselesi olduğunu dikkat çekti.

bir çatışmanın ilk adımı 3 Şubat sabaha karşı gerçekleşen Suriye birliklerinin saldırısı ile başladığını söyledi. Türk birliklerinin de bu saldırıya gereken cevabı verdiğini söyleyen Özdağ, Ancak bu çatışmanın tırmanmasının ve bölgesel bir savaşa dönüşmesinin ne Türkiye’ye ne Suriye’ye bir faydası olmayacağını, böyle bir savaştan fayda sağlayacak tek unsur PKK-YPG olacağına özellikle dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim