Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşmanın detaylarını açıkladı. Sibiga, yapılan anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'nin Ukrayna ordusu için 200 milyon lira değerinde bir finansal yardım sağlayacağını söyledi.

Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Sibiga'dan gelen çarpıcı yorum sosyal medyada büyük bir ses getirdi. Erdoğan tarafından Kiev'e yapılan ziyaret ile ilgili bir takım sözler sarf eden Sibiga, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için Türkiye'nin 200 milyon lira finansal bir destek sağlayacağını duyurması gündeme bomba gibi düştü.

200 Milyon Lira Finansal Destek

Ukrayna lideri Zelenskiy ile Erdoğan'ın ortak bir görüşme gerçekleştireceği ve bu toplantı akabinde ise bir dizi anlaşmanın imzalanacağı ifade edildi. Sibiga tarafından son yapılan açıklamada da bu görüşme ön planda tutularak yapılacak olan anlaşmada Türkiye'nin Ukrayna ordusuna 200 milyon liralık bir yardımda bulunacağı ancak bunun daha öncesinde de buna benzer pek çok görüşmede anlaşmaların da yapıldığı vurgulandı.

Sibiga, göç alanında işbirliği ve acil durum servisleri ile ilgili olarak da anlaşmaların imzalanacağını işaret ederek ehliyetlerin karşılıklı olarak tanınması ve bununla beraber her iki ülke vatandaşlarının da haklarının korunacağı bir uygulamaya başlanacağı belirtildi. Kiev'deki görüşmelerde politik birliktelik ön planda tutulmadan amacın sadece ekonomik işbirliği anlamında gereken koşulların sağlanması ve kültürel işbirliğinin de gündeme alınması esas olacak.

Editör: TE Bilişim