CHP’den İYİ Parti’ye sonradan katılan Aytun Çıray, Gazeteci Nazif Okumuş’un Ülke TV’deki Aytun Çıray’ı CHP’deki 20 vekilin partiye katılmasına önderlik ettiğini iddia ederek öven ve İYİ Parti kurultayını değerlendirdiği videoyu paylaşarak şu notu düştü:

“Yüksek bir analitik birikime ve siyaset kültürüne sahip olan Sn Nazif Okumuş'a tarihe düştüğü not ve bize gerçekten değerli olanları gösterdiği için teşekkür ediyorum…”

Meral Akşener’in siyasi arenaya çıktığı günden beri sürekli yanında durup destekleyen Ülkücü olarak bilinen İYİ Parti kurucu ve GİK üyesi Tolga Akalın da Aytun Çıray’ın bu tweetini alını yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Tam aksine o gün sizin de içinde olduğunuz parti divanı birkaç istisna ile; milletvekili olabilmek için sn genel başkanın güçlü CB adaylığını zedelemiştir. Genel başkanın CHP’ye ihtiyacı yoktu. Sizlerin CHP’ye CHP’ninde İYİ Partiye vardı. Cefasını o çekti. Sefasını siz sürüyorsunuz.

2-Güncel bazı sorunlar ile ilgili kısmi haklılıklarınız size tarihi eğip bükme hakkı vermez. Sizi hak arama sınırlarımıza riayete ve İYİ Partinin mücadele tarihine saygılı olmaya davet ediyorum... Oturduğunuz İYİ Parti koltukları binlerce Türk Milliyetçisinin size armağanıdır.”

Editör: TE Bilişim