Kimi tepkiler, Ceyhun’un dönme olmasından(Eski solcular), kimleri tribünlere oynamak için(İYİ parti gibiler). Ama en cılız ses MHP’den geldi. Birkaç il başkanı, birkaç MYK üyesi.

Habererk yazarlarından Kerime Yıldız ise bu konu ilgili yayınlanan köşe yazısında bu sessizliğe ‘Kurtların Sessizliği’ ismini taktı.

Yıldız yazısının ilgili kısmında şöye yazdı’ MHP’ye bakıyorum, ses sedâ yok. Sâdece İstanbul İl Başkan Yardımcısı tvit attı. Silmeden alıvereyim de okuyun:

“Yaramıza tuz basılıyor. Bizim hassâsiyetlerimiz suistimal ediliyor. Ozan Ceyhun, ülkücü kâtilidir ve hâfızalarımızda diridir. Gözümüze sokulan bu atamayı hazmedemeyiz.”

Edersiniz Kurtuluş Bey, edersiniz! Bakın, Dormen Tiyatrosu’nun meşhur bir oyunu vardı: Şâhâne Züğürtler.

Bolşevik İhtilâli’nden İstanbul’a kaçan Beyaz Rus karı-kocanın hizmetçilik yaptıkları eve, bir bolşevik misâfir geliyor. İhtilâl sırasında tecâvüz ettiği Beyaz Rus kadını karşısında gören bolşeviğin eli ayağı, utançtan birbirine dolanınca kadın, şöyle diyor:

“Boşver! Kargaşada olur böyle şeyler!”

Ozan Ceyhun, “Kahrol düşman! Al sana bomba!” dediğinde gençti, câhildi. Ülke, kargaşa hâlindeydi. Kargaşada olur böyle şeyler! Büyütmemek, hazmetmek lâzım.

Saffet Sancaklı’yı ele alalım. Râsim Ozan’ı nasıl hazmetti? Kameralar karşısına geçip, “Bu şarlatanları Türk milleti haketmiyor!”demişti. “Ömür boyu peşindeyim!” demişti. Râsim Ozan, Güneş gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Sancaklı’nın ağzı dili bağlandı.’

MHP’li iki vekilden ses çıktı

MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz şu paylaşımı yaptı ‘Cenab-I Allah bizleri şehitlerimize ve emanetlerine layık eylesin. Rabbim hepimizi şehitlerimizin izinden ayırmasın inşallah.Şehitlerimiz davamızın kutsallığını,büyüklüğünü,inancını ve gücünü ortaya koymuşlardır.Yüce Allah şehitlerimize rahmet eylesin,ailelerine sabırlar versin.’

"Ozan Ceyhun ülkücü katilidir. Bombalama eylemleriyle yargılanan bir terör örgütü mensubudur. 1915 olaylarını soykırım tasarısı olarak Alman meclisine sunan vatan ve millet düşmanıdır. Devletimizin mahrem sırları ve temsiliyeti bu katil teröriste verilemez."

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise şöyle bir paylaşım yaptı ‘Sayın Cumhurbaşkanım @RTErdogan, Ozan Ceyhun denilen eli kanlı Ülkücü katilini,Viyana Büyükelçisi olarak görmek biz Ülkücüleri derinden yaralamıştır. Sizin bu yarayı acilen tedavi etmenizi, Ülkücü ve MHP sevdalısı bir şahıs olarak bekliyorum. Ozan Ceyhun Ülkücü katilidir.

Ülkücü katilini Büyükelçi olarak tanımadığım gibi,Ülkücüleri HDP ve CHP zihniyetine değişenlerin timsah göz yaşlarına da inanmam. Ozan Ceyhun Ülkücü katilidir.

Editör: TE Bilişim