Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevini 9 Ocak 2019'dan itibaren sürdüren Sinan Ateş kısa süre önce akademik çalışmaları nedeniyle görevini bıraktığını duyurdu. Ateş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş'in bu sürpriz ayrılık kararı bazı spekülasyonları da beraberinde getirdi. Devlet Bahçeli ve ülkücü camia ile uzun süredir yıldızı barışmayan gazeteci Sabahattin Önkibar Ateş'in ayrılığını, "Ülkü Ocakları Devlet Bahçeli'ye başkaldırdı." yorumu ile kamuoyuna duyurdu. Kendisine ait Youtube kanalında açıklamalar yapan Önkibar, "Sinan Ateş Ülkü Ocakları Genel Başkanı ansızın istifasını sundu Devlet Bahçeli'ye... Aslında bu beklenen bir gelişme idi, şahsıma haftalar öncesinden Sinan Ateş'in rahatsız olduğunu, Ülkü Ocakları'nın rahatsız olduğunu iletmişlerdi." diye konuştu.

ÖNKİBAR'A YANIT VERDİ

Sabahattin Önkibar'ın Devlet Bahçeli'ye "kazan kaldırmakla" suçladığı Sinan Ateş'in polemikleri ile ünlü gazeteciye yanıtıysa çok ağır oldu. Hakkındaki iddiayla ilgili sosyal medyada yeni bir açıklama yapan Ateş, Önkibar'a şu sözlerle yüklendi;

"Sebahattin isimli meczup ve türevleri beyinleri dışındaki organlarıyla yazdıkları senaryo ile Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye Ülkü Ocakları üzerinden saldırmaya kalkmaktadır. Yeniden hatırlatalım: Bu can bu bedende oldukça Sayın Genel Başkanımızın ve davamızın hizmetindeyim."

GENEL MERKEZ TEPKİ GÖSTERDİ

Önkibar'a bir yanıt da genel merkezden geldi. MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, "Geride başarılı çalışmalar ve izler bırakarak Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini teslim eden Sinan Ateş başkanda bu açıklamayı yaptığına göre 'Ben şerefsiz, haysiyetsiz biriyim. Görevim herkese iftira atmak' diye açıklama yapabilirsin Rospi kılıklı Önkibar.' dedi.

Editör: TE Bilişim