Zafer Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeliler vatanlarına döndükten sonra Türk köylüsünün daha fazla para kazanacağını savundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Şile Ağva’da lavanta tarlasında çapa yapan işçilerin sorunlarını dinledi.

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker’e Zafer Partisi’nin tarım politikaları hakkında özel açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, Suriyeliler vatanlarına döndükten sonra Türk köylüsünün daha fazla para kazanacağını savundu. Büyükşehir yasasını iptal ederek köy okullarını tekrar açacaklarını aktaran Özdağ, tarımda yeni bir yapılanma ve üretim dönemine girilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Türkiye’de 20 yıldan beri tarımın tasfiye edildiği bir sürecin yaşandığını söyleyen Özdağ,”Önümüzdeki dönem küresel ısınmaya paralel olarak su kaynakların azalması neticesinde tarımda verimlilik bütün dünyada düşecek. Birde geçici olarak Rusya Ukrayna savaşının eklenmesiyle daha kısa vadede de ciddi bir tarımsal ürün sıkıntısı küresel bazda geliyor. Bu Türkiye’ye hazırlıksız yakalanmasına neden oldu. İhmal edilmiş bir tarım, küresel ısınma ve Rusya Ukrayna savaşı üçü birleşince önümüzdeki günlerin zor geçeceği anlaşılıyor.” dedi.

Tarımda yeni bir yapılanmanın ve bir üretim dönemine girilmesinin şart!

Zafer Partisi olarak tarımda yeni bir yapılanmanın ve bir üretim dönemine girilmesinin şart olduğunu düşündüklerini belirten Özdağ,” Özellikle üç sene boyunca tarımda girdi fiyatlarını devlet süspansiyonuyla düşürmeyi hedefliyoruz. Yani hem gübre, hem tohumda çok büyük ölçüde dışa bağımlıyız ve dışa bağımlı olduğumuz için dövizdeki her artış doğrudan çiftçinin tarlada attığı her tohuma yansıyor. “ şeklinde konuştu.

Önümüzdeki en büyük mesele hem bol hem ucuz gıdaya erişim!

Açıklamasına devam eden Özdağ, “Ve tabi birde üçüncü maliyet var biliyorsunuz oda yakıttan kaynaklanıyor burada sadece çiftçinin traktöründe kullandığı mazottan bahsetmiyoruz aynı zamanda o ürünün tarladan alınıp şehirde tezgahın üstüne gelmesi içinde bir nakliyeye ihtiyaç var. Biz bunun içinde bir planlama yapıyoruz ve böylece hem bol hem ucuz gıdaya erişmesi önümüzdeki en büyük mesele olarak görünüyor ve biz bu meseleyi çözeceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir yasasını iptal edeceğiz, köy okullarını yeniden açacağız

Köy okullarını tekrar açacaklarını aktaran Özdağ, tarımda yeni bir yapılanma ve üretim dönemine girilmesinin şart olduğunu vurguladı. Özdağ,”Tabi bunun yanında ekilmeyen ve adeta köylünün elinden alınan köysüzleştirilen milyonlarca dönüm arazimiz var. Bunların tekrar tarımda buluşturulması gerekiyor bunun içinde biz büyükşehir yasasını iptal edeceğiz ve köyleri tekrar tesis edeceğiz. Köyleri tekrar tesis ederken bir konunun üzerinde oda köy okullarının tekrar açılması çünkü köy okulları açıldığı taktirde aileler köylerde kalacaklar çocuklar okuyacaklar köyde öğretmen olacak ve doğrudan üretimin içersinde olacak, yeni nesillerde üretimin içerisinde olacak. Bu taşımalı eğitim Türkiye’de ne yazık ki tarımın gelişmesinde büyük darbe vurdu ve bunun artık engellenmesi gerekiyor ve bunun artık engellenmesi gerekiyor. Bu konuda da hazırlamış olduğumuz projelerimiz var” açıklamasında bulundu.

Özdağ, “Bugünde gördüğünüz gibi Mustafa Can Bey’le birlikte Ağva’dayız ve tarım işçisi arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Kendisi partimizin Türk Dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda denizcilik konularında uzman olduğu için o çalışmaları da kendisi yürütüyor. Fakat çok yönlü bir siyasetçi ve tarımında içinde, yani tarıma sadece kitaplardan değil fiilen üreterek gerçekleştiriyor. Onun için bu konudaki deneyimlerinden de çok faydalanıyoruz.”

Suriyeliler vatanlarına döndükten sonra Türk Köylüsü daha fazla para kazanacak

Son dönemde Suriyeliler Afganlar bu süreçte çok önemli bir rol oynamaya başladı ve sadece sanayide değil tarımda da Türk insanının elinden işini almaya başladı ve Türk insanının gelirini düşürmeye başladı. Bakın çok net olarak ifade ediyorum Suriyeliler vatanlarına döndükten sonra Türk insanı daha fazla, Türk köylüsü daha fazla para kazanacak. Neden çünkü yevmiyeler artacak bu gün Suriyelileri göstererek yevmiyeleri düşürüyorlar. İnsana eğer hak ettiği parayı verirseniz çalışanda bulursunuz ama bakın hak ettiği parayı verirseniz çalışanda bulursunuz. Onun için Suriyelilerin dönmesi ülkelerine vatanlarına üzerimizden büyük bir ekonomik yükü kaldıracağı gibi aynı zamanda 1 milyondan fazla insana yeni istihdam alanlarının ortaya çıkmasına neden olacak. Devletin vergi kaybını engelleyecek bu bir zorunluluk artık hepimiz için.

Tarım İşçileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Özdağ’a Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can eşlik etti.

Çankırı Postası

Editör: TE Bilişim