Özdağ açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Son günlerde marketlerde hırsızlık vakalarında ciddi şekilde artış yaşanmaktadır. Artan gıda fiyatları ile birlikte özellikle zincir marketler pahalı gıdaların ürünleri kilit altına almaya başladılar. Ne acıdır ki bu kilit altına alınan ürünlerden bir tanesi de devam sütleri veya ek gıda olarak kullanılan mamalar. Yani bir yanda bebeklerimizin hayatta kalabilmek için ihtiyaç duyduğu mamaları kilit altına alıyoruz; bir yandan da Türkiye’deki mevcut milyonerlere 83 bin kişi ekleniyor. Sizce bu adalet mi?

Evet; hepimiz biliyoruz; dünya çok ağır bir ekonomik krizden geçiyor. Bu ekonomik kriz salgınla daha da derinleşti. Buna rağmen kimi ülkeler bu süreci gayet iyi yönetiyorlar, kimi ülkeler de çok kötü.

Ne yazık ki Türkiye bu krizi çok kötü yöneten ülkelerin başında geliyor. Salgının yayılmasının etkisinin büyümesinin önüne geçilemiyor. Şunu bilmemiz gerekiyor her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitifçıktı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Sağlık Bakanı gerçek rakamları halktan gizleyerek suç işliyor ve insanların rehavete kapılmasına neden oluyor.

Pandemi öncesinde zaten ekonomik krizin yaşayan ülkemize birde salgın darbe vuruyor işini kaybeden çalışanlar işini ara veren veya işleri düşen esnaf ve sanatkârlar hayat mücadelesi veriyor. Bu hükümet ise etkisiz önlemlerle günü kurtarmaya çalışıyor.

Çalışan nüfus bir yandan sağlığından endişeli, diğer yandan hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. Çalışanın işten çıkarılma riski de bunların üzerine tuz biber ekiyor. Genç işsizliği genel işsizliğin içinde çok hızlı bir yükselişte; “hükümet işsizlik hakkında ne düşünüyor?” bunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Bütün bu koşullar altında hayatını idame ettirmek zorunda olan halkımıza hükümet yeterince destek vermediği gibi pandemi döneminde de yurt dışına 100 milyon lirayı aşkın nakdi yardım sağlamıştır. Ülkesinde vatandaşına maskeyi dağıtmayan Erdoğan, 156 ülkeye ve 11 uluslararası kuruluşa sağlık yardımı yaptıklarını açıklamıştır.

Erdoğan, Tunus’a 5 milyon dolar hibe, Filistin hükümetine 5 milyon dolar nakdî i katkı Somali’ye üç buçuk milyon dolarlık IMF borcunun ödenmesi gibi 156 ülkeye Türk halkının cebinden yardım yapmıştır. Keşke bu paraları işini kaybeden, intihar eden esnaflarımıza yapsaydınız. İşçinin maaşını ödemeyen esnaf hak ettiği yardımı alamadığı ve kredi erteleme talebinde bulunduğu için fahiş ve kabul edilemez faizlerle karşılaşmıştır.”

Editör: TE Bilişim