Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında “Nasıl sarı sendikacılık varsa bir de sarı muhalefetçilik var. Bugün sarı muhalefet partisinin çok şikayet eder göründüğü Cumhur İttifakı’nın var olma nedeni, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır. Sonuç yine Akşener'in ifadesiyle İYİ Parti’nin seçimlerden çırak çıkması olmuştur.” demişti.

HANDE FIRAT’IN PROGRAMINDA AÇIKLADI

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ CNNTürk’e canlı yayında Hande Fırat’ın sorularını cevaplandırdı.

Özdağ yeni bir parti kuracağı ilk kez burada açıkladı

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ “Bir grup arkadaşımızla birlikte Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçisi Parti'nin oluşması için fikri jimnastiği gerçekleştiriyoruz. Bu konuda atmış olduğumuz bazı adımlar var. Tabi ben bugün istifa ettimi onun için bu adımların bir resmiyeti yoktu. Bundan sonra bunlar da bir resmiyet kazanacak. Önümüzdeki süreçte inşallah Türk milletinin önüne Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçisi parti çıkacak ve bazı sarı muhalefet yapan partiler gibi olmayacak. Gerçek muhalefetin ne olduğunu Türkiye'ye görecek.”ifadelerini kullandı.

Hande Fırat’ın “sarı muhalefet” ne demek?” sorusuna ise Özdağ şöyle cevap verdi “Sarı sendikacılığı bilirsiniz. Sarı sendikalar esasen işçinin hakkını savunur gibi görünür,ama işverenin çıkarlarını savunurlar.“Sarı muhalefet”de gerçek bir muhalefet gerçekleştirmez. Halkın gerçek taleplerini, seçmenin gerçek taleplerini, ülkenin gerçek çıkarlarını temsil etmez ve yaptığı çalışmalarla siyasi çalışmalarla iktidarı değiştirecek politikaları ortaya sonuçları ortaya koymaz.” dedi.

Editör: TE Bilişim