Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana’da bir dizi ziyarette bulundu.

Özdağ ve beraberindeki heyetin esnaf ziyareti sırasında kendisini durduran bir genç, Suriyelilerden şikayetçi oldu.

Haberiniz sitesinde yer alan habere göre, Ümit Özdağ’ın yanına gelen genç, “Onlara 700 lira-800 lira yardım yapılırken, mahallemizde görüyoruz elektriği bile kaçak kullanırlarken biz Türk gençleri olarak, Türk aileleri olarak zorluk çekiyoruz. Bir devlet adamı olarak, siyasi büyük olarak sizi burada gördüğüme çok sevindim.” dedi.

Özdağ, gence “Adanalılara sorsak; yüzde kaçı Suriyeliler gitsin der?” sorusunu yöneltince Adanalı genç, ”Yüzde 90’ı gütmelerini ister. Şehit haberi geldiğinde güvenlik gerekçesiyle ‘Suriyelilerin dükkanları kapatılsın.’ deniyor; halk çok tepkili.

Olaylar oluyor, geçen Şubat ayında da olmuştu. Kendi memleketimizde, Adanamızda onların yaşadığı mahallere giremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ, “Adana’da 450 bin Suriyeli yaşıyor. Gerçek rakam 450 bin. Her geçen gün sayıları artıyor bir an önce Suriyelilerin vatanlarına dönmesi gerekiyor bunu da bu ülkede Ayyıldız Hareketinden başka söyleyen yok. Biz iktidar olduğumuzda Suriyeliler güvenli bir şekilde vatanlarına dönecek.” dedi.

Suriyeliler konusunda endişeli olan Adanalı genç, askerliğini yapıp iş bulamayan arkadaşları olduğunu belirttiğinde ise Özdağ, “Çünkü Suriyelilerden yüzünden Türk işini, aşını kaybediyor, hastanede para ödemek zorunda kalıyor, Türk esnaf batıyor, Suriyeli vergi vermiyor. Bunları söylemek suç değil vatan savunması.” cevabını verdi.

Gencin , “Suriyeliler şimdi de ‘ Bize siz bakmıyorsunuz Avrupa bakıyor.’ diye kendilerini savunuyorlar ifadeleri üzerine Özdağ, “Bu kadar da nankörlük olmaz!” diyerek sert tepki gösterdi.

Ayyıldız Hareketi Lideri Özdağ ve beraberindeki heyetin esnaf ziyaretleri sırasında bir esnaf da Suriyelilerle ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim