İyi Parti ile HDP'nin ittifakta olacağını belirten muhaliflerin en önemli isimlerinden birisi olan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, “Bu iki partinin seçmen kitlesinin büyük ölçüde CHP adayına oy vermesi beklenir” ifadelerinde bulundu.

1 Kasım 2015 seçimleri öncesi Hdp'ye oy isteyen ve FETÖ operasyonları sırasında ise "Şimdi cemaati savunma zamanı" çağrısında bulunan Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan "Yersiz ve gereksiz bir açıklama" başlıklı yazısında, İyi Parti ile HDP'yi yan yana getirdi ve "CHP'ye oy vermeleri beklenir" ifadeleriyle emrivaki yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu eleştirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramadı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e akıl veren Emin Çölaşan, ortaklığı ne kadar inkâr etse de İyi Parti'nin Hdp'siz olamayacağını gözler önüne serdi.

"YERİ VE ZAMANI MI ŞİMDİ" TEPKİSİ

Çölaşan yazısında CHP'li Kuşoğlu'nun açıklamasını eleştirerek, "Bülent Kuşoğlu isimli CHP milletvekili durup dururken, yeri ve zamanı henüz gelmemişken tuhaf bir açıklama yaptı" ifadesinde bulundu.

"Herkes her konuda isteği gibi konuşma hakkına sahiptir. Ancak bu ortamda bu sözlerin hiç gereği yoktu." diye yazan Çölaşan, "CHP'nin adayı olacaksa bunu böyle dolaylı yollardan değil, Kılıçdaroğlu'nun ağzından duymak herkesin hakkıdır." dedi.

AKŞENER'E AKIL VERDİ: OYUNBOZANLIK YAPMAZ, İTTİFAKIN KARARINA UYAR

İyi Parti'den henüz açıklama yapılmadan İyi Parti'ye yön tayin etmeye çalışan Çölaşan, Meral Akşener'e akıl vererek "İyi Parti acaba ne yapar?.. Bunları konuşup tartışmanın zamanı henüz gelmedi. Ama sanırım İyi Parti oyunbozanlık etmez, bu konuda Millet İttifakı tarafından verilecek karara uygun davranır… Öteki irili ufaklı partilerin çoğu da öyle" ifadelerini kullandı.

HDP İLE İYİ PARTİ'Yİ YAN YANA GETİRDİ: CHP ADAYINA OY VERMESİ BEKLENİR

Hdp ve İYİ Parti'yi yan yana getiren Emin Çölaşan, "Geriye kalıyor yaklaşık yüzde 10 oya sahip olan Hdp… Bu miktar çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimini doğrudan etkiler. Başka bir deyişle, bu günkü siyasal ortama baktığınızda gerek İYİ Parti ve gerekse HDP seçmeni tarafından verilecek oylar çok önemli olacak. Yani bu iki partinin seçmen kitlesinin büyük ölçüde CHP adayına oy vermesi beklenir." sözleriyle oldu-bittiye getirdi.

"KEMAL BEY O MAKAMI ÇOKTAN HAK ETTİ" İFADESİYLE YÖNLENDİRDİ

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun er veya geç, günün birinde aday olacağını tahmin ediyordum." diyen Çölaşan, Kılıçdaroğlu'na adeta 'yalakalık' yaptı ve "Kemal Bey o makamı çoktan hak etmiştir… Makamını doldurur." ifadeleriyle İYİ Parti ile HDP'ye işarette bulundu.

Editör: TE Bilişim