Görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yerine getirilen isim netlik kazandı. Belediye Başkan vekilliğine meclis üyelerinden AKP'li Mustafa Tutuk getirildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın görevden alınmasından hemen sonra yerine AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk getirildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarından biri olan Reşat E.'nin muhasebe kayıtları içerisinde usulsüzlük yaptığının ortaya çıkmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Salman son olarak İçişleri Bakanlığı'nca alınan karar akabinde görevinden uzaklaştırılmıştı.

Bunun hemen ardından ise Belediye Meclisi'nde bir olağan toplantı gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi'nde vekillik için iki aday ön sıralarda yer aldı. AK Parti'li üye Mustafa Tutuk'un, salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda 17 oyla Belediye Başkan Vekili seçildi. Rakibi CHP'li üye Yavuz Bingöl ise 13 oyda kaldı.

Mustafa Tutuk Kimdir?

31 Mart 1973 tarihinde Yalova'da dünyaya gelen Mustafa Tutuk, 3 dönem AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından aday olmuştu.

Editör: TE Bilişim