Parti toplantısı öncesinde AKP'den istifa eden Batman Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan CHP'ye katıldı. Kürsüye davet edilen Uçar ve Okuyan'a Kılıçdaroğlu tarafından rozet takıldı Okuyan, "Bu zor döneminde içten ve dıştan yönelmiş ihanetlerin karşısında bir araya gelmek zorunluluğu açıkken başka kulvarlarda Türkiye'yi daha fazla belalara sokulma çabası karşsıında bugün CHP'ye kaydımızı yaptırmış bulunuyorum" sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Adaletsiz vergi enflasyon vergisidir. 

"AKP’li kardeşlerime sesleniyorum. Her yetkiyi verdiniz yetmedi. Bana yetki verin tek adam olayım her şey düşecek dedi; verdiniz yine yetmedi. Kalkmış şimdi esnafı, çiftçiyi suçluyor. Sanki bunlar uyuşturucu satıyormuş gibi baskın yapıyorlar. Değerli arkadaşlarım ne oldu da bu zamlar geldi? Bakın bir yıllık değişimi veriyorum size. Bir yılda ne oldu? Kuru soğanda artış yüzde 231. Biberde artış yüzde 155, pırasada yüzde 116, patateste yüzde 111. Böyle gidiyor liste. Mutfakta yangın var dediğimizde neyi kastediyoruz?

"Asgari ücret yüzde 26 artıyor mutfaktaki enflasyon yüzde 100’ün üstünde. Oy vermek için sandığa giden her vatandaş düşünecek. Herkesin sorumluluğu var. 17 yıldır tek başına Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarı hep beraber sorgulamamız gerekiyor. Sarayda oturup şikayet etmek ne zamandan beri gelenek haline geldi? Sen memleketin sorunlarını çözeceğim diyordun. Şikâyet edeceksen aşağı inecek, iktidardan vazgeçeceksin. Şikâyet etmek vatandaşın görevidir. Sen şikâyet etmeye başladıysan artık ülkeyi yönetemiyorsun demektir. Kimi kime şikâyet ediyorsun? Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor da sen şikâyet ediyorsun.

"Buradan Zatung yöneticilerinden bir İstirhamım var bu tarım ve orman bakanlığı yöneticilerini Zaytung'a alırsanız çok memnun olurum. Hangi halde Türkiye yönetiliyor? Bir gelecek ufku olmayan bir grup, bakanı, Türkiye'yi yönetiyor. Yönetilmiyor ama savruluyor Türkiye. Türkiye'yi bir grup tefeci yönetiyor.

"En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler. 76 gökdelenin bir avuç insana sağladığı rant, 240 milyar lira. 

"Biz üreten Türkiye'den söz ettik, adaletli hakça gelir dağılımından söz ettik ancak Türkiye'yi tüketen bir hale getirdiler. 14 milyar lira tarıma destek verdiler. Ama 5 ürüne 29 milyar lira ödediler ithalatına. Bunlar hangi ülkenin tarımını destekliyorlar? 

Kılıçdaroğlu Karadenizlilere seslendi: Artık oyunuzun rengini değiştirin

"Fırıncıların sorunları, ekmek. İster fakir olalım ister zengin, temel tüketim ürünü. geçen bana geldiler lütfen bizim derdimizi anlatın ama ismimizi vermeyin bizi mahvederler dediler. 39-40 aydır zam yoktur diyorlar. Ama un fiyatları 50 lirayken 100 lira oldu. Mayanın fiyatı arttı. Biz geçinemiyoruz diyorlar. Bizler evimizde uyurken sizlerin ekmek ürettiğini hepimiz biliyoruz. Siz ailemizin bir parçasısınız. Bunlar sizi düşman ilan ettiler ama biz CHP olarak sizi dost ilan edeceğiz. Yönetmelik değişikliği yaptılar. İş yer açma ve çalıştırma ruhsatı bulunan ve müstakil bir yapıda değilse, bitişik düzendeyse devredemezsiniz diyorlar. Fırıncıların sorunlarını biz çözeceğiz. Karadenizliler yiğit insanlardır. Karadenizliler, artık oyunuzun rengini değiştirin. Artık Türkiye'den çocuklarınızdan, halktan, vatandan yana oyunuzu kullanın. Bunu istiyorum sizden.

İşsizlik

"Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, gülerek eğlenerek oyun oynadığı bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Biz saraylarda değil vatandaşın gönlünde taht kurmak istiyoruz. Biz gecekonduları, oralarda yaşayan insanları kazanmak istiyoruz. Ekonomi böyle giderken bir başka sorun da işsizliktir. Eğer bir ülkede milyonlarca insan işsizse orada mutluluk olmaz. Anne baba çalışmıyorsa nasıl geçinecekler. Hadi komşular bir gün, bir hafta, bir yıl yardım etti. Sonra ne olacak? Milyonlarca üniversite mezunu gençlerimiz var. Bu yılın ocak ayından örnek vereceğim, Saraydakinin utanmasını bekleyeceğim. Afyonkarahisar'da 38 kişi alınacak işe bin 200 kişi başvurmuş. 2 ocak'ta Urfa Siverek'te 120 kişinin alınacağı i geçici iş için 5 bin kişi başvuruyor. Zaten Siverek'in nüfusu kaç ki, hepsi işsiz...

Editör: TE Bilişim