Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yeniçağ TV Youtube kanalına özel açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce’nin köyü Elmalı’da toplam bin 307 geçerli oydan İnce’nin 418 oy aldığını söyleyen Okuyan “Geçerli oylara baktığımızda İnce, sadece 3 seçmenden birinin oyunu almış kendi köyünde” dedi.

Muharrem İnce, parti kurma çalışmalarına dair, “Parti kuracağına turşu kur” diyen eski bakan Yaşar Okuyan’a dava açacağını açıklamıştı. İnce-Okuyan gerginliği hala devam ediyor. Yeniçağ’a konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, İnce’nin CHP’ye ihanet ettiğini belirterek “Bu parti sana 5 dönem verdi yetmedi, iki dönem grup başkanvekilliği verdi yetmedi, Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki defa çıktın yetmedi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday yaptı yetmedi” dedi. İnce’nin pimi çekilmiş bir el bombası olduğunu söyleyen Okuyan, “Muharrem İnce’nin tüm davranışları partiden ihraç suçudur. CHP Genel Merkezi, İnce’yi ihraç etmelidir yoksa bu olaylar seçime kadar devam eder” dedi.

“İYİ PARTİ’YE KURULAN BİR DEMOKRASİ TUZAĞIYDI”

İYİ Parti’nin kurulduğu dönemde YSK tarafından seçime alınmama isteğini “demokrasi tuzağı” olarak tanımlayan Okuyan “Bu oyunun Kılıçdaroğlu sayesinde bozulduğunu” söyledi. Okuyan şöyle konuştu. “İki sene öncesine dönün, İYİ Parti’ye kurulmuş o tuzak sadece İYİ Parti’ye kurulan bir tuzak değildi aynı zamanda demokrasiye kurulan bir tuzaktı. İYİ Partili arkadaşlarla sürekli görüşüyoruz bütün her şeyleri tamam teşkilatlanma bitmiş ama YSK’ya gelen bir yerlerden telkin tavsiye resmen seçime sokmayacaklardı. Bu oyunu Kılıçdaroğlu bozdu. Daha sonra Meral Hanım’la Kemal Bey Millet İttifakını kurdu. Türk demokrasine kurulan tuzağı Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde yıktılar. 31 Mart’ta bu ittifak seçmen bazında adeta bir demokrasi ittifakına dönüştü” dedi.

İNCE’NİN MANSUR YAVAŞ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ!

Eski Bakan Okuyan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığı sürecinde ise İnce’nin kapalı grup toplantısında söylediklerini hatırlamasını istedi. Okuyan, “İnce, Mansur Yavaş kesinlikle aday olmamalı diyordu. Bu adam kazanırsa CHP, Ankara’yı kaybetmiş olur. Bu MHP militanıdır dedi. Yalansa yalan desin” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlı seçimi akşamı yaşananlar konusunda ise “O konuya girmeyeceğim, konuşursak İnce sokağa çıkamaz” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YERİNDE OLSAM DÖVERDİM ONU”

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kılıçdaroğlu ve İnce’nin bir kahvaltıda bir araya geldiklerini söyleyen Okuyan, Muharrem İnce’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Siz yoruldunuz sizi Onursal Genel Başkan yapalım siz partiyi bana devredin” dediğini söyledi. Okuyan şöyle konuştu, “Kılıçdaroğlu, İnce’ye yine tahammül etti. Ben olsam “Hanımefendiler siz dışarda bir kahve için” derdim. Onu döverdim. Muharrem İnce’nin köyünde İnce’ye 418 oy, Erdoğan’a 815 oy çıktı. Toplam geçerli oy 1307. Geçerli oylara baktığımızda sadece 3 seçmenden birinin oyunu aldı İnce kendi köyünde” dedi.

Editör: TE Bilişim