Çoban Ateşi Hareketi'nin partileşme kararı alarak Doğru Parti'nin kurulmasıyla AKP kulislerinde 'Süleyman Soylu'nun kurdurduğu' konuşulmuştu. Ortaya atılan bu iddiların ardından Doğru Parti kurucusu Rıfat Serdaroğlui ilk defa Günboyu'na konuştu.

Parti'nin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmesinin ardından AKP kulislerinde 'Süleyman Soylu tarafından kurdurulduğu' iddia edilmişti.

Bu iddiaların ardından Doğru Parti kurucusu Rıfat Serdaroğlu ilk defa Günboyu'na konuştu.

Günboyu yazarı Levent Bulut'un sorularını yanıtlayan Rıfat Serdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Doğru Parti'nin Süleyman Soylu tarafından kurdurulduğu iddialarına sert yanıt veren Serdaroğlu, "Türk Milletinin çimentosu olan merkez sağı satan 3 kişi vardır. Çiller-Ağar ve Soylu. Üçü de AKP'dedir ve merkez sağı dağıtmanın karşılığını peşin-peşin almışlardır" ifadelerini kullandı.

İşte Rıfat Serdaroğlu'nun, Levent Bulut'un sorularına verdiği yanıtlar:

Partinizin adı Demokrat Parti ve Doğru Yol'u çağrıştırıyor. Doğru Parti ismi nasıl doğdu?

DOĞRU PARTİ ismi, yaklaşık 850 isim arasından doğdu. İsim babası Seza Kornoşor Beydir. (Bursa) Amblem ise, Erdal Hamavioğlu Dur. (Gaziantep), DOĞRU PARTİ isminin, geçmişte görev yaptığımız partileri çağrıştırması bana sadece mutluluk verir. Fakat DOĞRU Parti, yeni bir partidir. Tüm yöneticileri yenidir. Ben zaten TBMM'ye aday olmayacağım, partide kalacağım. DOĞRU Parti, Türk Siyasetine, doğruyu-kaliteyi, dürüstlüğü, yalan söylememeyi getirecektir.

Bir gazetede Doğru Parti'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adamları tarafından kurulduğu öne sürüldü. AKP kulislerine dayandırılan  bu iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk Milletinin çimentosu olan merkez sağı satan 3 kişi vardır. Çiller-Ağar ve Soylu. Üçü de AKP'dedir ve merkez sağı dağıtmanın karşılığını peşin-peşin almışlardır. Bu üçüyle bizi kırk yıl bir kazanda kaynatırsanız, yine bir araya gelemeyiz. Bunların geçmişlerini, şimdiki hallerini ve gelecekte düşecekleri durumları biz biliyoruz. Türk Milleti de yakında anlayacaktır.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu nasıl özetlersiniz?

Türkiye'nin getirildiği durum her yönüyle bir felakettir. Yurt Dışındaki mal varlıkları sebebiyle ABD tarafından rehin alınmış bir CB, ayakta kalabilmek için, kendisine "Kandil Uşağı-Hazine soyguncusu" diyen Bahçeli'ye ve, Apo Sever Maocu Perinçek'e muhtaç hale düşmüştür. Türkiye derhal bu çetenin elinden kurtarılmalıdır. DOĞRU PARTİ bunu gerçekleştirecektir.

Türkiye'nin en çok neye ihtiyacı var?

Türkiye'nin şu an, ahlaklı-bilgili bir yönetime ve birliğe-bütünlüğe, komşularıyla barışmaya-şeffaflığa ihtiyacı vardır..

İttifaklara nasıl bakıyorsunuz?

Laik Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, sosyal hukuk devletine, kısacası Anayasamızın ilk 6 maddesine bizler gibi bakan herkesle konuşuruz, görüşürüz.. İnşallah ittifaka gerek kalmadan Türk Milleti kararını verecektir.. Çünkü DOĞRU PARTİ, mevcut partilere alternatif değildir. Bu partiler artık çöp oldular. Biz Türk Siyaset sistemine alternatif bir halk hareketiyiz.

Doğru Parti gibi kısa zaman önce kurulan Gelecek ve DEVA partileri için düşünceleriniz nelerdir? 

Gelecek ve Deva Partileri AKP'nin larvaları dır. (kurtçuk). Başbakan ve Ekonomiden sorumlu görev yapacaksınız. Tüm yolsuzluklar, hırsızlıklar, peşkeşler önünüzde olacak, siz susacaksınız! Bunlar Türk Milletinin yüzüne nasıl bakacaklar, anlamış değilim.

Editör: TE Bilişim