Mustafa Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ilk toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi. Sarıgül'ün kadrosunda hem CHP'den, hem TDH'den, hem de iş dünyasından isimler var.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Mustafa Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH), ilk toplantısını Ankara'da yaptı.

Kurucular Kurulu'nun 40 kişi olacağı kaydedilirken TDH'nin İstanbul İl Başkanı'nın Yusuf Polat, Ankara İl Başkanı'nın Deniz Kaya ve İzmir İl Başkanı'nın ise Akif Akar olacağı ifade edildi. TDH'nin genel sekreterliğini, CHP eski milletvekili Hasan Aydın üstlenecek.

Sarıgül'ün kadrosunda hem CHP'den, hem TDH'den hem de iş dünyasından isimler var. Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanlığı'nı da yapmış olan Mehmet Ali Oğuş, Mustafa Sarıgül'ün yeni döneminde de yanında olacak. TDH Kocaeli eski İl Başkanı İş insanı Coşkun Ağaryılmaz, Sarıgül'ün listesinde yer aldı.

Sarıgül'ün yardımcılığını da yapmış olan Monik İpekel yeni partide de olacak. CHP'den ilk ayrıldığı dönemde yanında olan 22. dönem CHP Milletvekili Hasan Aydın da Mustafa Sarıgül ile yeni parti için kolları sıvayanlardan. İş insanlarından Coşkunar Yılmaz, Edip Oruç, Zeynel Abidin Aktay ve Şaban Gürbüz, Sarıgül'ün yanında yer aldı. Amerika'da yaşayan iş insanı Teoman Mutlu ve turizm sektöründen Ayhan Gedikli ve Sertaç Güngör de değişim hareketinin öncüleri arasında yer alacak.

Daha önce Şoförler Cemiyeti Başkanlığı yapan, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Erol Korkut ve eski müsteşar Sabri Erbakan, Türkiye Değişim Hareketi'nde yer alacak. İş insanı İrfan Karakaş, Mustafa Ekşi ve eski siyasetçi Uğur Aköz de listedeki isimlerden.

Sarıgül'ün kurmuş olduğu hareketin kurucular kurulundaki diğer isimler şu şekilde: "Akademisyen Oğuz Fidan, ekonomist Aziz Hatip Ağaoğlu, avukat Serdar İplikçioğlu, öğretmen Şefika Keskin."

Editör: TE Bilişim