Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bir otelde düzenlenen partisinin Güçlü Lider Güçlü Kadro İktidara Yürüyüş Toplantısı temalı İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangın uçağı eksikliğine tatmin edici cevap verilemedi

Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen yangınların canlarını yaktığını söyleyen Erbakan, yangınların söndürülmesinde emek gösteren görevlilere ve vatandaşlara teşekkür etti. Erbakan, yangın söndürme uçaklarının yetersiz olduğu iddialarına ilişkin, " Ülkemizin ciğerlerini yakan orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu gibi afetlerde ülke olarak gerekli tedbirleri almakta geç kalıyoruz. Asıl yapılması gereken felaketler yaşanmadan gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Gündeme getirilen yangın uçaklarının yetersizliği Rusya'dan alınan uçakların yetersizliği ve özellikle Cumhurbaşkanlığı fiolasundaki 13 uçak bulunurken yangın söndürme uçaklarımızın olmaması milletimize izah edilecek bir durum değildir. Yetkililerin özellikle hükümetin ve ilgili bakanlıkların kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yapmaları, bu hususta tatmin edici cevaplar vermeleri son derece önemlidir. Yangınların başladığı zamandan beri maalesef tatmin edici cevaplar alınamadı." değerlendirmesinde bulundu.

Aşı yaptırmayanlar neredeyse vatan haini ilan edilecek!

Özellikle bayram sonrası vaka sayılarının çok artmasıyla gündeme getirilen Corona aşısının zorunlu tutulması tartışmalarına da değinen Erbakan, Endonezya, Taylan ve İngiltere örneklerini vererek, bu ülkelerde aşılama başladıktan sonra vaka ve ölüm sayılarının arttığını bunun özellikle bilim insanlarını tarafından izaha muhtaç olduğunu söyledi: "Aşı yaptırmayan 20 milyondan fazla vatandaşımız adeta dışlanma, aforoz edilme, vatan haini ilan edilme tehdidi ile karşı karşıya. Bu kabul edebileceğimiz bir durum değil. Her şeyden önce zorunlu aşıda diretenlerin şunu açıklaması gerekiyor: Endonezya'da aşılama başlayana kadar 818 bin vaka 25 bin ölü sayısı görüldü. Aşılamanın yapıldığı ilk altı ay sonunda 3 milyon 239 bin vaka 86 bin 800 ölü sayısına ulaşıldı. Diğer bir örnek de Mart 2021'de aşılamaya başlayan Tayland'da Pandeminin başından Mart ayına kadar hasta sayısı 26 bin ölü sayısı sadece 85'te kalmış. Aşılama başladığından itibaren geçen 4 ayda hasta sayısı 543 bin 361'e ölü sayısı ise 4397'e yükselmiş. Aşıyı zorunlu hale getirmek isteyenlere ve özellikle Bilim Kurulumuzun bu rakamları açıklaması gerek. Yetişkin nufüsünün neredeyse tamamını aşılayan İngiltere'de vaka sayıları 50 bini aştı. Yeniden kapanmayı düşünüyor. Dünya geneline baktığımızda geçtiğimiz yıl yaz aylarında aşısız dünyada günlük toplam vaka sayısı 150 bin, bu yıl yaz ayında en az 3 milyar insanın 1 doz aşılandığı bir dünyada günlük vaka sayısı 550 bini aşmış durumda. Bütün bu istatistikler aşılamanın vakayı önleyemediğini gösteriyor."

Zorunlu aşı toplumsal karmaşaya yol açar

Zorunlu aşının anayasaya aykırı bir durum olduğunun altını çizen Erbakan, "Aşı olmak isteyenler elbette ki aşılarını olsunlar, buna kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Ancak, aşı olmak istemeyenlere de herhangi bir zorlama yapılması hem anayasaya hem de insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Basında sıkça dillendirilen aşı olmayanların AVM'ler,restoranlara, kamu kurumlarına, okullara, toplu taşıma araçlarına alınmaması gibi bir durumun uygulanması halinde büyük bir kaosa sebep olur. Toplumsal karmaşaya yol açacak son derece tehlikeli bir durumdur. " ifadelerini kullandı.

Bu sıvılar aşı değil aşı adayı

Mevcut aşıların bilimsel süreci tamamlanmadan kullanıma sokulduğunu dolayısıyla aşı sayılamayacağını ileri süren Erbakan, "Birçok bilim adamının dediği gibi bu sıvılara aşı değil aşı adayı demek daha doğru olur. Üreticisinin sorumluluk kabul etmediği aşı adayı bu sıvıların insanlarımıza zorla enjekte edilmesini kabul edemeyiz. Faz çalışmaları, insan ve hayvan deneyleri tamamlanmayan bu sıvıların özellikle de genetik bozulma, kanser riski ve otoimmün hastalıkları riski olan mRNA aşılarının yapılmasını büyük tehlike arz ediyor." dedi.

Aşı olanlara neden onam formu imzalatılıyor?

'Bugüne kadar yapılan diğer aşılar için bize onam formu imzalattılar mı?' diye soran Erbakan, Corona aşıları için imzalatılan formların şüphe uyandırdığını ve ileride doğabilecek muhtemel olumsuz sonuçlardan dolayı kimsenin sorumluluk almak istemediği için imzalatıldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim