Abdullahoğlu "Bugün tüm dünya ve özellikle Türkiye için önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart DünyaKadınlar günüdür. 1957 yılında ABD’nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında daha iyi koşullar talebiyle eylem yaparken çıkan yangından kaçamayan çoğu kadın 129 kişinin ölmesi sonrasında bu acı olayın anlam ve önemini pekiştirme adına olayın geçtiği 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü olarak benimsenmiş ve ilan edilmiştir.

Bu tarih zamanla sadece çalışan kadınlar için değil asırlardır hak eşitsizliği ve toplumda geri plana itilme adaletsizliğine uğrayan tüm kadınlar için direnişin de sembolü haline gelmiş bulunmaktadır.

Hayatın en az yarısını hatta çok daha fazlasını ifade eden kadınlar toplumların aslında mimarlarıdırlar da.

Toplumların güçlü aile yapısı ve insanlığın pozitif yönde gelişme kaydederek değişim ve dönüşümle yenilenmesi o toplumdaki Kadının bulunduğu konuma bağlıdır.

Bu nedenle kadın, yaşadığı toplumda özgür ve eşit konumda kalarak yaşamın tüm alanlarında aktif rol alabilmelidir.

Bu kapsamda Kadının bir toplum için anlam ve önemini yüzyıl öncesinden öngörüp onlara sosyal ,ekonomik ve siyasi haklarını verme dehasını gösteren Büyük Önder

Mustafa Kemal Atatürk'ü bu vesile ile minnet ve rahmetle anıyoruz

Yenili Partisi olarak özellikle Türk kadınını başta siyaset olmak üzere toplumun tüm alanlarına daha fazla katılım ve etkin rol almaya davet ediyoruz.Düzelme, gelişim ve yenilenme ancak böyle mümkün olacaktır.

8 Mart dünya Kadınlar gününü YENİLİK PARTİSİ olarak en samimi dileklerimizle kutluyor, tüm kadınlarımıza minnet ve teşekkürlerimizle esenlikler diliyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim