Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan, “Diyanet İşleri Başkanı’na çağrımız, hem yüce dinimiz hem de memleketimiz için yegane faydalı icraatı gerçekleştirmesidir: Bu faydalı icraat, en kısa sürede istifa etmesidir” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarhan, mevcut Diyanet İşleri Başkanı’nın, söz ve eylemleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını incitmeye devam ettiğini ve bunu sehven değil kasten yaptığını belirtti.

“10 Nisan 1920’de devrin şeyhülislâmı Dürrizade Abdullah’ın, milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları hakkındaki ölüm fetvasına karşı, Börekçizade Rıfat Efendi “Ankara Fetvası”nı ilan etmiş, bu fetva 153 müftü tarafından imzalanarak dağıtılmıştır. Bunun üzerine 24 Nisan 1920 tarihinde padişah imzasıyla Ankara Müftülüğü görevinden alınmış ve Divan-ı Harb tarafından Milli Mücadeleye verdiği destekten dolayı idama mahkûm edilmiştir.” diyen Tarhan, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetin ilanından sonra kurulan Diyanet İşleri Teşkilatı’nın ilk başkanı Milli Mücadele kahramanı Rıfat Börekçi Hoca’dır. Diyanet İşleri Başkanlığı, hem yüce dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek gibi kutsal bir görevi icra etmesi bakımından hem de Rıfat Börekçi Hoca’nın aziz hatırasına hürmeten saygınlığının korunması gerektiğine inandığımız bir makamdır. Hiç kuşkusuz ki bu makamda oturanlar, Dürrizade Abdullah’ın değil Rıfat Börekçi’nin makamında olduklarını unutmamalıdır.

Oysa, mevcut Diyanet İşleri Başkanı, söz ve eylemleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını incitmeye devam etmektedir. Ve ne yazık ki bu hürmetsizliği sehven değil kasten yapmaktadır.

Öte yandan, Peygamber Efendimizin “Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız; nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz” öğüdü gereğince yüce dinimizi, başta yeni nesiller olmak herkese sevdirmek gibi bir misyonu olan Diyanet İşleri Başkanı, iktidarın politik manevralarına uygun açıklamaları ile dini misyonunun gereğini yerine getirmekten uzaktır. Üzülerek ifade etmek zorundayız ki bugün ülkemizde deizm artıyorsa, cuma namazlarına katılım azalıyorsa Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok ciddi bir özeleştiri yapması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Bu aşamada, Diyanet İşleri Başkanı’na çağrımız, yukarıda ifade ettiğimiz özeleştiri zorunluluğunun farkına varması ve hem yüce dinimiz hem de memleketimiz için yegane faydalı icraatı gerçekleştirmesidir:

BU FAYDALİ İCRAAT EN KISA SÜREDE İSTİFA ETMESİDİR!

Zafer Partisi, bu hayırlı icraatın bir an önce gerçekleşmesi için konunun takipçisi olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim