MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilen FETÖ’nün 2017’den beri Orta Asya Sorumlusu Orhan İnandı’nın ifadesine ulaşıldı.

İnandı’nın verdiği ifadede, Kazakistan’daki FETÖ’cülerin, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun kurucusu ve yöneticisi olduğu KATİAD ile ilişkileri dikkat çekti.

FETÖ’nün Kazakistan örgütlenmesi hakkında da bilgi veren İnandı’nın verdiği ifadede geçen bazı kişi ve kuruluşlarla İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ilişkisi gözden kaçmadı. Kavuncu, İnandı’nın ‘Hizmet hareketine ait’ dediği üniversiteyi övüyor, FETÖ’cü isimlerle aynı dernekte yöneticilik yapıyor.

İnandı’nın ifadesiyle beraber Kavuncu’nun kurucusu olduğu KATİAD’ın, Kazakistan’daki FETÖ’cülerle ilişkilerinin gün yüzüne çıkmasının ardından, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, sosyal medya hesabından haberi, geçtiğimiz yıl ATV’ye verdiği röportaj görüntüleriyle paylaştı.

FETÖ’NÜN AĞIR İSİMLERİ İLE KAVUNCU AYNI YEMEK MASASINDA!

Taşkaya, 2014 yılında, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun babası Orhan Kavuncu’nun bir yemekte, Kazakistan FETÖ imamı Mesut Ata, bugün FETÖ/PDY Yöneticiliği ve Casusluk suçlamasıyla 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski istihbarat görevlisi Enver Altaylı , Bank Asya kurucu ortağı Mehmet Artukaslan gibi isimlerle bir araya geldiğini belgeleyen bir fotoğraf paylaşmıştı.

“Aynı zamanda bu yemek çok meşhur bir yemek. 2014, FETÖ’nün kumpasının ortaya çıktığı, 17-25 MİT krizinin olduğu dönem” diyen Taşkaya, şu ifadeleri kullanmıştı.

“Soldaki kişi Kazakistan’ın FETÖ ülke imamı Mesut Ata. Yandaki kişi Buğra Kavuncu’nun babası Orhan Kavuncu. Üçüncü kişi şu anda tutuklu olan eski istihbaratçı Enver Altaylı. Beşinci kişi Bank Asya kurucu ortağı aynı zamanda FETÖ imamıdır, Mehmet Artukaslan. Diğer kişi KATİAD’ın genel sekreteri ve aynı zamanda Zaman Gazetesi başyazarı Kazakistan’da Ahmet Alyaz. Bu kişi de Oruç Burak Kavuncu, Buğra Kavuncu’nun erkek kardeşi.

Bu masanın izahı yok. Sizin bu masada ne işiniz var? Biz o dönem partinin kurucusu olarak alınmamasını söyledi Ümit Özdağ. Başta bunu engelledi. Ama daha sonra partiye alındı ve prens yapıldı. İl başkanı yapıldı. Hiçbir geçmişi olmayan bir adam bir anda çıktı ve İl Başkanı oldu.”

Editör: TE Bilişim