Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Kanal 42’de yayınlanan Reaksiyon programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, önemli bir iddia ortaya attı. Millet İttifakı tartışmalarıyla ilgili bir soruya cevap veren Özdağ, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

“BİR DEFA ANLATACAK GİBİ OLDU, KONUŞMADI SUSTU”

Ümit Özdağ, “Bakın Ahmet Davutoğlu, çıksın bir anlatsın. 2015 Haziran-Kasım arasında ne oldu? Bir defa anlatacak gibi oldu, Erdoğan tehdit etti, Ahmet Davutoğlu konuşmadı, sustu. Hem de yakın zamanda, partisini kurduktan sonra. Daha da başka bir şey söylemeyeceğim” dedi.

Zafer Partisi’nin Millet İttifakını böldüğüne yönelik iddialara ise Özdağ şöyle yanıt verdi:

“Hiç kimsenin ittifakını bölmüyorum. İttifakları kendilerine hayırlı olsun. Bunu şimdi AK Millet İttifakı’na da çevirdiler. Diyorlardı ki, biz hesap soracağız bunlardan. Babacan’dan hesap soracağız diyordu Kılıçdaroğlu. Şimdi ekonomiyi Babacan ekibine emanet edeceğiz diyor. Meral Akşener, Erdoğan’ı eleştiriyordu. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldı dedi diye. Şimdi yan yana durdukları Davutoğlu, Türk Milliyetçiliği bölücülüktür dedi. Nasıl oluyor şimdi? Nasıl yan yana duruyorsunuz bunlarla? O zaman siz kendi seçmeninize biz hesap soracağız diye bu dönemi diyerek doğru söylemiyorsunuz, yalan söylüyorsunuz, kendi seçmeninizi kandırıyorsunuz? Bir şey daha sorayım. Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu arasında ideolojik fark var mı?

“KONYA’DA BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİYİ KONUŞMASIN DİYE TEHDİT ETTİ”

Çiftçilerin ekonomik sorunlardan dolayı zor durumda olduğunu belirten Özdağ, “Konya’da Tarım Fuarı açılıyor. Fuar kaynıyor resmen, tarım bakanı birinci gün yok, ikinci gün yok. Belki en son gün kapanırken, kimsenin olmadığı ortamda gelip, gidecek. Çünkü halkın içine çıkacak yüzleri yok . Çiftçiye çıkıp söyleyecekleri bir şey yok. Çiftçi ateş püskürüyor” dedi.

Konya’da bir çiftçinin belediye başkanı tarafından tehdit edildiğini de iddia eden Özdağ, “Bir çiftçi dedi ki, “bana haber yolluyorlar, konuşma” diye. Belediye başkanı konuşma diye haber yollayıp beni tehdit ediyor dedi Konya’da. Hepsinin görüntüleri var bende kayıtlı. Çiftçiyi, üreticiyi tehdit edeceksin, ondan sonra da halkla temasın olacak. Halkla temas sadece tehdit düzeyine indiyse, bir iktidar için doğrusu hazin bir son” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim