Uzun yıllar MHP'de siyaset yapan, ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye katılan ve buradan da büyük tartışmalar sonucu ayrılan Özdağ, izlediği sığınmacı karşıtı politikalar nedeniyle tepkileri üzerine çekiyor, 'kışkırtıcılıkla' suçlanıyor. Kendisi, son olarak 'Sessiz İstila' filmi nedeniyle eleştirildi ve akabinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile karşı karşıya geldi. Bu polemikte sert ifadeler havada uçuştu:

Süleyman Soylu: “Bunların insanlıkla alakası yok. Bunlar için İslam’ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler."

Ümit Özdağ: "Korkak herif, kapının önüne gel. Televizyona çıkıp benim aileme küfretmek senin haddine mi? Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin.

Peki Özdağ'ın izlediği 'yol', kimden ne götürür?

Nezih Onur Kuru, bu sorumuza "Zor bir soru. Şu an için Ümit Özdağ'ın bence oy alabileceği yer MHP'den kopmuş kanattır. AK Parti'den kopmuş kanattan oy alması kolay değil, çünkü Ümit Özdağ yıllardır muhalif. Erdoğan'a geçmiş seçimde oy vermiş kitlelerin büyük çoğunun şu an sevgisi sürüyor. Belki kızıyorlar ama... MHP seçmeni biraz daha yatkın Ümit Özdağ'a" yanıtını verdi.

MİRAY TAMER / GERÇEK GÜNDEM

Editör: TE Bilişim