Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan, Suriyeli sığınmacılar arasında akım haline gelen ve kamuoyundan yoğun tepki gören "Türk Bayraklı muz videolarını" yargıya taşıdı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan ve Avukat Mete Eder, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusunda, “Tiktok kullanıcısı tarafından yapılan ekte sunduğumuz paylaşımlarda Türk Bayrağı'nda mevcut hilalin üzerine muz eklenmesi ile paylaşımda bulunduğu görülecektir. Yine aynı kullanıcı tarafından ekte sunulu paylaşımda daha önceden sosyal medyada paylaşılan bir kişinin elindeki muzu çalan maymun videosuna montaj yapılmak suretiyle Türk Bayrağı ve Türk milleti özdeşleştirilmiştir. Türk milletine ve Türk Bayrağına karşı yapılan bu hadsiz paylaşımların kabülü mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusunda ayrıca, zanlılar hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkartılması da talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi'nin suç duyurusuna konu olan Suriyelilerin muz akımı, yine sosyal medya mecralarında yayınlanan bir sokak röportajı ile başlamıştı.

Suç duyurusunda da yer verilen ifadelerde bir Türk vatandaşı "Muz bile yiyemiyoruz. Suriyeliler kilo alıyor" diye konuşmuş, bundan hareketle birçok Suriyeli sığınmacı benzer videoları sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Editör: TE Bilişim