Zafer Partisi Ar-Ge ve Siyaset Akademisi'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, Türkiye'de çeşitli derecelerde engelli yurttaşlarımızın, nüfusun yaklaşık %10'unu teşkil ettiğini söyledi. Dr. Tuğrul Kihtir sadece kayıtlı ağır derece engelli 764 bin yurttaşımız olduğunu ve 520 bininin evde bakım hizmeti gördüğünü belirtti.

Kendisi de bir cerrah hekim olan Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, engelli tanımının, 6462 sayılı Engelliler Hakkında Kanun'da fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duygusal yetilerinde çeşitli düzeyde kayıplarından dolayı topluma diğer bireyler ile birlikte eşit koşullarda tam ve etkin katılımı kısıtlayan tutum ve çevre koşullarından etkilenen bireyleri içerdiğini belirtti.

Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, engelli yurttaşlarımızın sorunlarının ülke sorunlarından bağımsız olmadığını belirttikten sonra ayrıcalıklı sorunları olduğunu da ekledi. Engelli yurttaşlarımızın istihdam, maaş, eğitim, seyahat, erişim, sağlık, bakım ve şiddet konularında mevcut olan sorunlarının uluslararası standartlarda çözülmesi gerektiğini belirtti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, engellilik durumunun bireylerin bir seçimi olmadığını ve durumdan hiçbir insanın gerek kendisiyle gerek çevresiyle muaf olmadığını dile getirdikten sonra bir ülkenin engelli yurttaşlarının mutlu olmasının aslında her bireyinin mutlu ve güvende olması anlamına geldiğini belirtti.

Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, Zafer Partisi'nin engelliler konusuna hakettiği büyük önemi verdiğini ve de vereceğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim