Zafer Partisi Milli Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Serdar Öztürk, CHP’li Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Öztürk’ün yazılı olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

“Asil Türk Milleti,

Ülkemizin kurucusu Büyük önderimiz Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdurduğu CHPnin başdanışmanı, emekli büyükelçi ve 2013-2015 yılları arasında Türkiye adına Denizcilik Örgütü genel kurul başkanlığını yürüten sayın Ünal Çeviköz’ün MAVİ VATAN ile ilgili talihsiz açıklamalarını hayret ve üzüntüyle karşıladık.
Tarih ve uluslararası hukuk konularında bilgi, vizyon ve stratejik görüş eksikliğinden kaynaklı olduğu değerlendirilen bu yaklaşımdan, CHP’nin Atatürk ilkeleri çizgisinde ki milli çıkarların hedeflerini de kavrayamadığı açıklıkla anlaşılmaktadır.

“Mavi Vatan” temelde bir egemenlik iddiası değil, Türk Halkının denizlerdeki menfaatlerini koruyan, Uluslararası hukuka uygun, diğer devletlerinde haklarını gözeten bir doktrindir. “Mavi Vatan”ı ulus olarak savunmamız gerektiği konusunda en ufak bir tereddüdümüz bulunmamaktadır. “Mavi Vatan Doktrini”ni reddetmek,asil Türk Milletini dar sahillere hapsetmeye çalışan kötü niyetli devletlere denizlerimizi teslim etmek demektir.

Bu bağlamda, “Mavi Vatan” saldırgan ve yayılmacı değil, Türkiye’yi sadece karasuları ile sınırlamaya kalkışan saldırgan ve yayılmacı haritalara bir cevaptır.

Uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak, deniz yetki alanlarımız ve münhasır ekonomik bölgemiz “MAVİ VATAN” olarak ilan edilmiştir. Bu konuda oluşturulan doktrin isabetli bir stratejik yaklaşımdır. Doktrin demek milli çıkar demektir ve bu tip konular siyaset üstü konulardır.

CHP, eğer Türk Milli çıkarlarına aykırı yayılmacı politikalar ile ilgileniyorsa, Sevilla haritasına ilişkin eleştirilerde bulunmalıdır. Avrupa Birliğinin üstü kapalı olarak bu haritayı desteklediğini CHP nin bilememesi ve bahse konu harita da ortaya konulan yaklaşımın Türk Milli çıkarlarına da aykırı olduğunu görememiş olması kaygı verici bir gaflettir.

CHP şunu bilmelidir ki, ZAFER PARTİSİ olarak, Atatürk ilkeleri çizgisinde belirlenmiş bulunan Türk Milletinin bekasını gözeten milli çıkarlarımızın hiçbir şekilde tartışılmasına ve sulandırılmasına müsaade etmeyeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Çeviköz, ”Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim