Bugün Zafer Partisi lideri Prof.Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet Demokrat Parti Genel Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Basına açık olan ziyarette, Türkiye’nin yaşamış olduğu göç konusunda görüşlerini sundu.

Yeni Yılda Yasa Tasarısını Sunacağız

Görüşmede Özdağ; “Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisi ne kendileriyle paylaştık ve kapsamlı bir şekilde istişare etme fırsatını bulduk. Kamuoyunun da malumu olduğu şekilde Türkiye'de 5.3 milyon Suriye ile yaşıyor ve saray rejimi bunlara hızla vatandaşlık verme politikasını sürdürüyor. 900 bin tanesine de vatandaşlık verdiler ve diğerlerine de, şimdi bir yeni süreç ile vatandaşlık verme çalışması yapıyorlar. Biz de Zafer Partisi olarak vatandaşlık verilenlerin gelecek 10 sene de yapılacak seçimlerde oy kullanmaması ile ilgili bir yasa tasarısı hazırlıyoruz ve bunu meclise götüreceğiz yeni yılla birlikte, hem bu konuda bilgi paylaşımında bulunduk. Sayın Genel Başkanl ve heyeti ile hem de kendilerinin de TBMM’de desteklerini istedik. Bu konuda ilgiyle dinlediler sağ olsunlar, ve değerli görüşlerini aldık bu konuda ve kaydettik. Önümüzdeki süreçte bu konuda inşallah olumlu gelişmeleri bütün Türkiye görecek.” dedi.

Türkiye ve Türk Milleti’ne Karşı Öfke Kabardı

Demokrat Parti lideri Uysal’da Suriye politikasını değerlendirdi. Uysal; “Suriye krizinin derinleşmesi ve aşağı yukarı10 yıllık bir zaman. Bu zaman diliminde Türkiye yansıyan önemli faturaları var. Orta ve uzun vadede milli güvenliğimizi tehdit edecek pek çok gelişmeye gebe bir hal var, o açıdan Türkiye'nin tercih ettiği politikanın sürdürülemez olduğunu, bu 10 yıllık süreç göstermiştir ve bugün özellikle yapılan kamuoyu anketleri ve değerlendirmeler, analitik değerlendirmeler, göçmen olarak buraya gelmiş olanların büyük çoğunluğu Türkiye'de kalmak iradesi var. Böyle bir ölçekte bir göç olgusuyla karşı karşıyayız. Türk toplumuna bulunduğu mahalle yaşadıkları çevreye uyum noktasında maalesef iktidarın, devletin bir politikasızlığı dolayısıyla içe kapanmış, Türkiye’nin büyük bedeller göğüslemiş olmasına rağmen, Türkiye'ye karşı Türk milletine karşı da bir öfkenin bu kitle de kabardığını görüyoruz.” Dedi.

Uysal; “Türkiye'nin özellikle içe kapanma politikasını tercih etti böyle bir dönemde, Batı ile ilişkisinin sadece ve sadece göçmen istasyonu parantezine sıkışmış olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu açıdan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kadim devlet geleneği olarak aleniyet ilkesinin açık ve en azami noktada işletmesi verilen vatandaşlarla ilgili kamuoyunda endişesini giderecek soru işaretlerini apaçık cevap vermesi gerekir. Şu ana kadar hükümetten muallak cevaplar alındığını sen genel başkan ifade etti. “ şeklinde sözlerine devam etti.

Editör: TE Bilişim