Kentyaşam gazetesinden Tayfun Ercan’ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile polemiğinde yabancılar konusunda göç idaresini işaret edip resmi rakamlar ve istatistiklerin baz alınması gerektiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eser Bozkaya’dan bir soru geldi.

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eser Bozkaya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki geçen İstanbulda yaşayan yabancı uyrukluların sayıları ile ilgili polemik hakkında açıklama yaptı.

Bozkaya, “Kurumların başındaki insanların resmi sıfatı ne olursa olsun yabancı uyruklu sayıları ile alakalı farklı rakamlar vermesi endişe vericidir” diyerek telaffuz ettiği sayılara güvenilmesi gereken tek kişinin Ümit Özdağ olduğunu iddia etti.

Bozkaya daha sonra devletin verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İMAMOĞLU: “2,5 MİLYON SIĞINMACI VAR”

Dün başlayan ve üç gün sürecek olan Almanya'ya İşgücü Göçünün 60.Yılı Etkinliklerinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sığınmacı meselesine değinerek, “Belki de en dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya." demişti.

YERLİKAYA: “1 MİLYON 179 BİN 751 YABANCI VAR”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İmamoğlu'nun açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya’nın ifadelerinde: “İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü verilerine göre 1 Kasım 2021 itibarıyla, 535 bin 25 geçici koruma kapsamında Suriyeli, 644 bin 726 ikamet izinli farklı uyruklarda olmak üzere toplam 1 milyon 179 bin 751 yabancı bulunmaktadır" dedi.

BOZKAYA: “GÜVENİLMESİ GEREKEN KİŞİ ÖZDAĞ”

Vali Yerlikaya ile İBB Başkanı İmamoğlu’nun yabancı uyruklu polemiğindeki rakamın 1 milyon 300 bin seviyesinde olması üzerine bir açıklamada Zafer Partisi’nden geldi. Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eser Bozkaya, konu sığınmacılar ve mültecilerse kulak verilmesi gereken, telaffuz ettiği sayılara güvenilmesi gereken en önemli kişinin Genel Başkanları Ümit Özdağ’ın olduğunu belirterek şöyle devam etti. “ Zafer Partisi yabancı uyruklularla ilgili resmi ve gayri resmi tüm sayıları yakından takip ediyor. Devletin ve Birleşmiş Milletlerin ortaya koyduğu verileri dikkatle inceliyor. Takip edilmesi gereken en doğru kaynak biziz.

“SINIRLARIMIZ YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜ”

İstanbul Valisi ve İBB Başkanı arasında gerçekleşen polemik aslında içerisinde bulunduğumuz durumun vahametini bir kez daha ortaya koyuyor. Kurumların başındaki insanların resmi sıfatı ne olursa olsun yabancı uyruklu sayıları ile alakalı farklı rakamlar vermesi endişe vericidir. Sayın Valimiz göç idaresini işaret edip ‘resmi rakamlar ve istatistikler baz alınmalıdır’ diyor! Şahsi görüşüm şudur ki TUİK dahil devletin kurumlarının verdiği istatistik rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. Halkın algısını yönetmek için kurumların çalışmaları üzerinde yapılan manipülasyonlar Ak Parti döneminde rutin haline gelmiştir. Öncelikle Sayın Yerlikaya’ya şunu sormak lazım açık kapı politikasının uygulandığı, sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğü, Sayın Cumhurbaşkanımızın bile her açıklamasında farklı sayılar verdiği konuda kendisi göç idaresini inandırıcı buluyor mu?”

Editör: TE Bilişim