Muhtarlar Konuşuyor Paneline katılım sağlayan konuşmacılar şu şekilde olduğu bildirildi: Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Sn. Muammer Köksal Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sn. İrfan Dalgan Fakülteler Mah. Muhtarı Sn. Dilek Erdoğan Anıttepe Muhtarı Sn. Oya Yakut Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sn. Ümit Özdağ Zafer Partisi Mahalli İdarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. İsmail Türk.

Paneli hazırlayan ve sunum yapanlar şu şekilde olduğu ifade edildi: Zafer Partisi Kadın, Çocuk ve Aile Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Sevda Özbek, Zafer Partisi İl Başkanı Sn. Tuğba Mızrak Demirbağ

Ayrıca panelde Zafer Partisi Çankaya İlçe Başkanı Sn. Neslihan Irvana, Yenimahalle İlçe Başkanı Sn. Serdar Özveri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Zafer Partisi mensuplarının bulunduğu görüldü.

Düzenlenen panelin gündeminde; Kadın muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü, ülkemizde yerel yönetimlerde muhtarların yaşadığı problemler, vatandaşın yaşadığı sıkıntılar ve Zafer Partisinin yerel yönetimlerde çözüm politikaları yer aldı.

Moderatörlüğünü Hadiye Kemeç’in yaptığı panelde, açılış konuşmasını Zafer Partisi İl Başkanı Sn. Tuğba Mızrak Demirbağ yaptı. Muhtarlığın ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu idrak ettiklerini bu noktada ellerinden gelen yardımı halka hizmetin en uç noktası olan muhtarlarımıza yapacaklarını sözlerine ekledi.

Zafer Partisi Mahalli İdarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. İsmail Türk; Mahalli idarelerin en önemli birimi olarak Muhtarlık makamlarının olduğunu bunun bilincinde ve idrakinde olduklarının altını çizdi. Mahallelerin, köylerin ailesel olarak sosyolojik demografik ekonomik yapısını bilen en önemli devlet kurumları olduğunu beyan etti. Bu bağlamda, Türkiye’nin mevcut düzende muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları tespit etmek üzere sürekli sahada olduklarını ve bu doğrultuda çözüm politikaları ürettiklerini aynı zamanda Muhtarların maaş, görev tanımları ve yaşadığı sistemsel sıkıntılara yönelikte uygulayacakları eylem planlarını açıkladı.

Paneli düzenleyen Zafer Partisi Kadın, Çocuk ve Aile Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Sevda Özbek konuşmasında; “Muhtarlık, fedakarlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız ve Türkiye’de Kadın Muhtar sayısının daha fazla olmasını temenni ediyor ve kadınlarımızı yerel yönetimlere katılmaları konusunda destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sn. Ümit Özdağ ise; muhtarlarımıza önemli bir açıdan seslenerek artan sığınmacılara verilen vatandaşlıklardan söz etti. Bu noktada ileri ki yıllarda kendi öz yurdumuzun seçimlerinde karşılarına Suriyeli, Afganlı rakipler çıkacağını ve bu sığınmacıların gruplaşmaya giderek kendi insanlarına oy vereceklerini dile getirerek önemli bir noktaya parmak bastı. Bu sığınmacıların güvenli huzurlu bir şekilde ülkelerine gönderilmesi gerektiğini ve bunu yapabilecek güce imkana sahip olduklarını dile getirdi.

Sn. Ümit Özdağ’ın ardından, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Sn. Muammer Köksal konuşmasına başladı;

Muhtarlığa aday olacak şahısların, yerel ya da genel seçimlerde olduğu gibi en az üç ay öncesinden başvuru yapması gerektiğini belirtti. Sn. Köksal konuşmalarının devamında seçmene sunulan oy pusulalarının da diğer seçimlerde olduğu gibi birbirine bağlı ve resimli olması gerektiğini aksi taktir de oy pusulalarının akıbetinin belli olmadığını ve bu durumdan ziyadesi ile üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sn. İrfan Dalgan ise muhtarlık görevinin sanıldığı gibi kolay bir uğraş olmadığını vatandaşın her türlü sorununu seve seve kısıtlı şartlarda çözmeye çalıştıklarını aktardı.

Fakülteler Mah. Muhtarı Sn. Dilek Erdoğan; Özellikle pandemi sürecinde bölgesinde bulunan yaşlıların mağduriyetinden ve de ne yazık ki neredeyse bir evde üç dört aile yaşayan Iraklı sığınmacıları gündeme taşıdı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sn. Sevda Özbek ; Zafer Partisi olarak, halkımızın sorunlarını tespit etmeye ve bu sorunlara ilişkin politikalar üretmeye devam ediyor olacağız.

Sn. Özbek, Panele katılan tüm katılımcılara katılımlarından dolayı ve değerli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim