Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir kez daha skandal sözlerin altına imzasını attı. Ülkede her gencin üniversite mezunu olmak zorunluluğunun bulunmadığını kaydeden Selçuk, Türkiye'nin eğitim alanında neden diğer ülkelere göre sınıfta kaldığını bir defa daha gözler önüne sermiş oldu.

Eğitim sisteminde diğer Avrupa ülkelerine nazaran oldukça gerilerde olan Türkiye'de MEB Ziya Selçuk bir defa daha göstermiş oldu. Bakanlar Kurulu toplantısında skandal sözlerin altına imzasını atan Selçuk, her gencin mutlaka üniversite okuyacak diye bir şartının olmadığını dile getirdi.

Üniversitelerde Öğrenci Sayısını Azaltacağız

Ülkenin insan gücüne de ihtiyacını olduğunu kaydeden Selçuk, gelecekteki projelerden birinin de meslek liselerini daha da güçlü bir hale getirerek üniversitelerde yaşanan yığılmaların önüne geçmek olduğunu ve öğrenci sayısını daha da azaltarak yaşanacak sorunların önüne geçmelerini hedeflediklerini belirtti.

Meslek liselerinde okuyanların sömürüldüğü yönündeki haberlere eleştiri getiren Selçuk, yeni modelle birlikte bu öğrencilerin fabrikalara, otellere ve işletmelere yönlendirileceğini ifade etti. Toplantıda da bu yönde görüşler bildirdiğini söyleyen Selçuk, her gencin üniversite mezunu olmak zorunda bulunmadığını ve ilerleyen zamanlarda durumun daha da vahim olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim