Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'nın işgali ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler gerçekleştirmeleri, Macron'un 'Rusya küçük düşürülmemeli' çıkışı tepki toplamaya devam ediyor.

Sovyet emperyalizmine karşı büyük bir vatan savaşı veren Fin direnişçileri andıran tarihi Ukrayna direnişine en net ve kuvvetli desteği, komşu ülke Polonya sunmaya devam ediyor. Devlet Başkanı Andrzej Duda, Bild'e verdiği demeçte Scholz ve Macron'u işgalci ülkenin lideri Putin'i Nazi Almanyasının lideri Hitler'e benzeterek eleştirdi.

Alman ve Fransız liderlerin Putin'le temaslarına dair Duda, "İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler ile böyle konuşanlar var mıydı? Adolf Hitler'in itibarını kurtarması gerektiğini veya Hitler'i küçük düşürmeyecek şekilde hareket etmemiz gerektiğini söyleyen oldu mu? Böyle sesler duymadım" yorumunda bulundu.

Duda, Putin ile yürütülen sonuçsuzluğuna dikkat çektiği görüşmeleri 'Rus ordusunun Ukrayna'da işlediği suçlardan sorumlu kişinin yaptıklarının meşrulaştırılması' olarak nitelendirdi.

Editör: TE Bilişim