TikTok kullanıcısı Aranza adındaki genç kız sosyal medyada meşhur olan güzellik akımını denedi. Kabusu yaşadı. Sosyal medya uygulamasındaki akımlardan birini deneme kararı alan 22 yaşındaki genç kız Aranza güzellik tüyolarını denerken gözünün enfeksiyon kapması sonucu hastanelik oldu. Acilen ameliyata alındı. Genç kız kabusu yaşadı. Aranza, sosyal medya hesabından diğer kullanıcıları ve takipçilerini uyardı.

Cildini temizlemek için yıllarca hindistan cevizi yağı ve misel suyu kullandığını söyleyen Aranza, gözünde arpacık benzeri bir kabarıklığın oluştuğu fark etti. Dayanılmaz bir acı hisseden Aranza, acil servise gitmek zorunda kaldı. Doktorlar genç kadının gözünün enfeksiyon kaptığını söyleyerek, genç kızı acilen ameliyata aldı.

Gözündeki şişliğin arpacık olduğunu düşün Aranza, evinde bulunan malzemelerle kendini toparlamaya çalıştı. O anları şu şekilde anlattı Aranda; “TikTok'ta sıcak ve soğuk su ile arpacıkların giderilebileceğini gördüm ve yapmaya çalıştım ama bende işe yaramadı. İki göz doktoru da Hindistan cevizinden dolayı enfeksiyon kaptığını düşündüklerini söyledi. Bunun zararlı olabileceği aklıma bile gelmezdi.”

Meksikalı TikTok kullanıcısı, Tiktok'ta tavsiyelere uyan insanlara mesajım, profesyonellerden iyi bilgi almanız gerektiğidir. Günün sonunda, daha bilinçli olmalı ve kendi muhakememizi kullanmalıyız.” dedi.

arpacık

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı