Dolandırıcılar, bazı profesörlerle bir olup, insanları kanser yaptı! Korkunç gerçek, geçtiğimiz günlerde sahte ilaç çetesinin çökertilmesi sonucu patlak verdi. İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonlarda 60 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, kanser hastalarının kullandığı pahalı ilaçların sahtelerini piyasaya sürdükleri tespit edildi. Çetenin çalışma şekli ise ortaya çıktı.

SATIŞTA ECZANELER ARACI OLDU 
Kanser simsarları Suriye, Libya ve Irak gibi devlet otoritesinin zayıf olduğu yerlerden malzeme getirip, sahte ilaç karışımları yaptı. Kendi kurdukları matbaada ise kanser ilacı kutuları bastı. Çete, sahte kanser ilaçlarını da irtibatlı oldukları eczaneler aracılığıyla sattı. Zanlılar, özellikle Suriyeli simsarları kullanarak kanser hastanelerinin önünde hastalara sahte ilaçları pazarladı.

PROFESÖRLER İFADE VERECEK 
Polisin yaptığı takiplerde ise onkoloji servisinde çalışan 4 doktorun hastaları çete üyelerine yönlendirdiği belirlendi. Azeri Dr. N.R.'nin ise Azerbaycan'dan gelen sahte ilaçları çeteye temin ettiği, 2 doktorun da şüpheli olarak arandığı öğrenildi. Zanlıların evinde yapılan aramalarda ise bazı profesörlerin mührü bulundu. Profesörlerin ifadeye çağrıldığı kaydedildi. 

ÜNLÜLER DE MAĞDUR
Derman arayan kanser hastalarının hayatlarıyla oynayan sahte ilaç çetesinin, ünlü isimleri de mağdur ettiği ortaya çıktı. Bazı ünlü işadamı ve sanatçıların da kanser tedavisi görürken çeteden ilaç aldığı belirlendi. Söz konusu isimlerin ifadesine başvurulacağı öğrenildi. 

'TARİH YANLIŞ BASILMIŞ'
Sahte ilaç çetesine yardım eden eczane sahipleri, teknik takibe takıldı. Üsküdar'daki bir eczane sahibinin çeteden sahte ilaçlar için acil kutu siparişi vermesi dikkat çekti. Telefon görüşmelerinde eczane sahibinin, kanser simsarlarına "Bana acil boş kutu ayarla" dediği kayıtlara geçti. Bir başka ecza deposu sahibi ile çete lideri İsmail Ç. arasında yapılan görüşmede ise şebekenin uyarıldığı öğrenildi. Ecza deposu sahibinin, "İlacın son kullanma tarihini 2017 yerine 2014 diye başmışsınız" dediği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim