Karar'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre; YPG/PKK, Afrin şehir merkezindeki sivil halk üzerindeki baskısını üst seviyeye çıkardı. KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, örgüt Afrin’de aşiret liderleri ve ileri gelen aileleri rehin alıyor ya da gözaltında tutuyor. Sivillerin çıkışına izin vermiyor. Terör örgütünün sivillerle destekleyeceği sert bir meskun mahal çatışmasına hazırlandığı tespiti yapılıyor. Bir yandan da Menbiç’ten Afrin’e sivil görünümlü teröristlerin geçişleri sürüyor. Silahlı araç geçişiyle hareket etmeleri durumunda TSK’nın kendilerini vuracağını bildikleri için sivillerin arasına karışan teröristlerin, Afrin’e bu yolla girdikleri belirtildi. Esad’ın milis yapılanmasının da Afrin’e farklı noktalardan ve siviller arasında giriş yapmayı sürdürdüğü kaydedildi. Dün Türk jetlerinin vurduğu Cinderes’te ise kasabanın merkezine doğru meskun mahal çatışmaları başladı. Afrin’in kuzey doğusunda ise Esad milislerinin girmeye çalıştığı Kafr Jana köyü teröristlerden temizlendi, Buradaki terör kampına girildi. Ayrıca dün Meydanköy Barajı ile Cinderes’e hakim stratejik bir tepede kontrol sağlandı. Afrin merkezinin anlık olarak takip edildiği ve teröristlerin hendek kazdığı öğrenildi.

'KUŞATMA YAKINDA BAŞLAYACAK'
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirterek “Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak” dedi. Operasyonu değerlendiren Canikli, Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, Afrin merkezinin de kuşatılmasına kısa süre içinde başlanacağını söyledi. Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi. Canikli ayrıca tanksavar füzelerine karşı atılan adıma değinerek “PULAT sisteminin ay sonu, nisan başından itibaren Zeytin Dalı Harekatı’na katılan tanklara montajına başlayacağız” diye konuştu. 

PKK ÇOCUKLARI SİLAHLANDIRDI
Uluslararası insan hakları örgütleri tarafından defalarca gündeme getirilen YPG/PKK’nın savaştırdığı çocuklara ait görüntüler, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sırasında ele geçirilen fotoğraf makinalarının hafıza kartlarıyla belgelendi. Fotoğraflarda 13-17 yaşındaki çocuklara, terör örgütünün silahlı eğitim verdiği görülüyor.

Editör: TE Bilişim