İSTANBUL, (DHA)- Kâğıthane Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çocuklar için her gün farklı bir mahallede 16.00-18.00 arası yarışmalar ve gösteriler düzenleniyor. Nasredddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz tiplemeleriyle de eğlenceli vakit geçiren çocukların etkinlikler sayesinde Ramazan'ı güzel hatırlaması amaçlanıyor.

Kâğıthane Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği eğlenceli etkinlikleri sokaklara taşıdı. 'Ramazan Paylaşmaktır' sloganıyla etkinlikler organize eden belediye her gün farklı bir mahallede 16.00-18.00 arası çocuklar için yarışmalar ve gösteriler düzenleniyor.

Çocuklar ayrıca Nasredddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz tiplemeleriyle de eğlenceli vakit geçiriyor. Merkez Mahallesi Meydanı'nda iftardan sonra düzenlenen etkinlikler bayrama kadar devam edecek.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ise her akşam bin kişiye yemek dağıtılmak üzere iftar çadırı kuruldu. Kâğıthane Belediyesi tarafından iftar çadırının kurulduğu alanda çocuklar için her akşam Ramazan etkinlikleri düzenleniyor.

Kaynak: dha