Gazetelerden kovulan, TV’lere alınmayan Rasim Ozan Kütahyalı’nın 2017 yılında 'Kürdistan TV'ye değerlendirmelerde bulunduğu ve Peşmerge Yönetimine  ve Barzani'ye olan sevgisini dile getirdiği görüntüler ortaya çıktı.

O dönem Sabah gazetesindeki köşesinde “Her bijî gelê Kurd” (çok yaşa Kürt halkı) başlıklı yazısıyla dikkat çeken Kütahyalı, referandum sonuçları "Kürdistan TV"ye değerlendirmiş.

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Kürdistan TV'ye referandumla ilgili açıklamalarda bulunmuş AKP'nin Kürtlerle ittifak etmesi gerekliğini savunmuş, yeni bir açılım süreci olacağını söylemişti. 

AKP tabanının tamamında Barzani sempatisi olduğunu da ifade eden Rasim Ozan Kütahyalı, "Türkiye'nin en büyük dostu Peşmerge Yönetimi ve Barzani'dir. Yeni açılım sürecinde kesinlikle sayın

Barzani'nin fikirleri alınacak ve bu süreç onun yardımıyla tamamlanacaktır" şeklinde konuşmuştu.

BİZDEN SÖYLEMESİ MHP LİDERİ BAHÇELİ BU VİDEOYU SEYRETMİŞ

Rasim Ozan Kütahyalı, MHP lideri Devlet Bahçeli ile telefonda görüştüğünü iddia etti.

Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yaptığı telefon görüşmesinde çok duygulandığını ifade etti. Rasim Ozan Kütahyalı Bahçeli’den Alparslan Türkeş’in 3 Mayıs 1944 zulmünü anlattığı kitabının yeniden basılmasını rica ettiğini belirtti.

Kütahyalı, “Sayın Bahçeli ile bugün yaptığımız telefon konuşması hakikaten beni çok etkiledi. Devlet Bey’in babacan üslubu ve beni ekranlarda görmeyi özlediğini söylemesi beni çok duygulandırdı. Çok mutlu oldum. Sağolsun, varolsun. CHP’nin 3 Mayıs 1944 zulümlerini yeniden lanetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türker Akıncı'nın sunuculuğunu yaptığı Ortak Akıl programına Rasim Ozan Kütahyalı görüntülü olarak katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Türker Akıncı'ya program akışı dolayısıyla canlı yayında teşekkür ve tebriklerini mesajla ilettiği iddia edildi.

Rasim Ozan Kütahyalı bu duruma bir hayli sevindiği görüldü.

Geldiği iddia edilen mesajdan sonra sosyal medya hesaplarından seri paylaşımlar yapan Rasim Ozan Kütahyalı’nın bu durumu lehine çevirme çabası olarak nitelendirildi.

Sosyal medya kullanıcıları MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Rasim Ozan Kütahyalı ile görüştüğüne inanmadıkları bunun sadece bir algı operasyonu olduğunu, Saffet Sancaklı ve diğer MHP'li vekillerin bu durumu düzelteceklerine inandıklarını söyledikleri yüzlerce mesaj paylaşıldı.