O kitapta, 23 Şubat 2013 tarihinde İmralı adasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin Başkanlık sistemi ile ilgili çarpıcı detaylar yer alıyor. Görüşmeye, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan katıldı. Görüşme sırasında HDP’li Sırrı Süreyya Önder Başkanlık sistemine ilişkin Öcalan’ın fikrini soruyor ve sistemin toplumda kaygıyla karşılandığını hatırlatıyor. Öcalan ise Başkanlık sistemine destek verilebileceğini ifade ediyor.

İmralı tutanaklarında yer alan o görüşme şöyle:

“S.S. Önder: Başkanım, her şeyi konuştuk. Bir de Başkanlık meselesi var. Kamuoyu bu konuda çok hassas. Totoliter bir yapıya dönüşmesinden endişe ediliyor.

Öcalan: Başkanlık sistemi düşünülebilir. Yalnız burada Başkanlık ABD’deki gibi olmalı. Devlet Meclisi gibi bir senato. İkincisi, bir de Halklar Meclisi. Bunun adı Demokratik Meclis de olabilir. Bu da ABD’deki Temsilciler Meclisi gibi olabilir, Rusya’daki Alt Duma gibi olabilir. İngiltere’de Avam Kamarası’nın Türkiye versiyonu gibi. Esas olarak HDK’yi parlamentoya uyarlamak gibi düşünebiliriz.”

Evet…

3 yıl önce Başkanlık konusunda PKK lideri Abdullah Öcalan’la ortaklık kuran AKP, bugün aynı ortaklığı MHP lideri Devlet Bahçeli ile kuruyor.

Cemil İpekçi

Cemil İpekçi “evet diyorum, buna hayır diyenlerin çoğunluğu eski diktanın, eski despotluğun sürmesini isteyenlerdir, hakiki kitap okumuşsanız buna hayır demeniz mümkün değil” diyordu. Şimdi ise “yetmez ama evet derken sanatçı olmamın hayaline kapılmışım, demokrasi diyorlar, bunun neresi demokrasi anlamadım, güzelim ülkemize yazık oluyor, bir daha ak partiye oy yok” diyor.

Nihat Doğan

Referandum şarkısı alay konusu oldu: 'Şarkıyı dinleyen Hayır der'

AKP'nin ünlüsü Nihat Doğan, yandaş Ülke Tv'de katıldığı Korsan Gündem programında referandum için seslendirdiği 'Evet' şarkısı sosyal medyada alay konusu oldu.

Adnan Oktar, referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı.

BBP ile Saadet Partisi'nin 'evet' dememesi halinde durumun riskli olduğunu söyleyen Oktar, "Kanaatim geldi. Gereksiz tedirgin olmaya gerek yok. 'Evet'te 'hayır' var diye görüyorum. BBP ile de görüşelim, onlar da 'evet' desinler. Saadet'le de görüşelim onlar da 'evet' desinler, riski anlamamış olabilirler. Bu arkadaşları ikna edelim. Öbür türlü riskli. Ciddi bir risk olur" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker 'Hayır' diyenleri tehdit etti: Sokağa çıkan olursa onları sokakta bekliyor olacağız dedi

Daha önce barış imzacısı akademisyenleri tehdit eden ve 1 Kasım seçimleri öncesinde de "Oluk oluk kan akıtacağız" diyen Sedat Peker, bu kez de referandumda 'Hayır' diyenleri tehdit etti.

Ülkeye 'Başkanlık sistemi'ni getirmek isteyen anayasa değişikliği referandumu için Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen'in başlattığı "Evet" kampanyasına Sedat Peker de katıldı.

'AK Troll' Taha Ün'ün davetine yanıt vererek bir video paylaşan Peker, "Referandumu gerçekleştirmeyeceğini söyleyen birçok insan var ve bu sayı son günlerde nedense daha da fazlalaşıyor" gibi bir iddia ortaya attığı konuşmasında "Referandumu yapmamak adına sokaklara çıkan birileri olursa onları sokaklarda bekliyor olacağımızı şimdiden özellikle söylemek isterim" tehdidinde bulundu.

Sedat Peker, 1 Kasım seçimleri öncesi "Oluk oluk kan akıtacağız" tehdidiyle de gündeme gelmişti. Peker daha sonra aynı ifadeyi barış imzacısı akademisyenler için de kullanmıştı.

“Aslan kardeşim, mesajını aldım. Gazete patronlarının, basın kuruluşu sahiplerinin geçmişte olduğu gibi elleri cebinde pijamalarıyla liderlerimizi evlerinde karşılayamaması için, bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olduğumdan dolayı mutlaka ‘Evet’ diyeceğim. Tüm dünya mazlumlarına umut olmuş bir Türkiye’nin, koalisyon hükümetlerinin elinde çürümemesi ve o ulusların da umutlarını kaybetmemesi adına mutlaka ‘Evet’ diyeceğim.

Türk – İslam davasının lideri cennet mekan Alparslan Türkeş’in, gençliğimizin efsane isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu başkanın isteği ve savunduğu fikir olduğu için partili cumhurbaşkanlığı sistemine mutlaka vefa duygumdan dolayı ‘Evet’ diyeceğim. Mahkeme-i kübrada onlarla karşılaştığım zaman gösterdiğim vefadan dolayı utanç içinde asla onlara karşı olmayacağım.

Sokakları yakarak ve yıkarak referandumu gerçekleştirmeyeceğini söyleyen bir çok insan var ve bu sayı son günlerde nedense daha da fazlalaşıyor. 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün üyelerine karşı nasıl ki sokaklarda olduysak, referandumu yapmamak adına sokaklara çıkan birileri olursa, onları sokaklarda bekliyor olacağımızı şimdiden özellikle söylemek isterim. Sırf bunun için bile ‘Evet’ diyeceğim.

Kardeşlerim, dostlarım ben varım. Sizler de var mısınız?" 

Editör: TE Bilişim