Milli Yol Partisi'nin lideri Remzi Çayır, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu ve partisinin temel odak noktalarını vurguladı. Çayır, partilerinin Türkiye'nin bağımsızlığını, Türk İslam coğrafyasının kendi geleceğini şekillendirme hakkını ve tüm insanlığın kendi geleceğini akıl ve iradesiyle belirleme çabalarının merkezinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, dünya genelindeki olayların da kendi amaçlarına uygun olduğunu belirtti.

Çayır, özellikle Türk İslam coğrafyasındaki sorunlara dikkat çekti ve emperyal güçlerin bu bölge üzerindeki etkilerine değindi. Bu coğrafyadaki şiddet ve acının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu ülkelerin kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olduğunu ve bu haklarını kullanarak birlik içinde sorunları çözmeleri gerektiğini savundu.

Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına da değindi. Bu konuda destekleyici bir tutum sergileyerek, mevcut darbe anayasasının değişmesi gerektiğini ve milletin iradesinin bu değişikliği yönlendirmesi gerektiğini söyledi. Ancak, Çayır, anayasa değişikliğinin samimiyetle ele alınması gerektiğine vurgu yaparak, Erdoğan'ı samimiyetsizlikle suçladı.

Editör: Habererk Haber Merkezi