Yunanistan, orman yangınlarıyla mücadele ederken, Rodos Adası'nda çıkan yangında binlerce canlı telef oldu. Adadaki turistler tahliye edilirken, orman yangınları fauna ve florayı yok etti. 

Orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'ın turistik Rodos Adası'nda dün çıkan yangın hala söndürülemedi. Adada ev otellerden 40 bin kişi tahliye edilirken, bir yangın haberi de Korfu Adası’ndan geldi. Korfu'da da tahliyeler başladı. 

Rodos Adası'nda çıkan orman yangınlarında söndürme çalışmaları 7. güne girdi. Turistler ve yerel halk yangınla mücadele etmeye çalışırken, şiddetli rüzgarlar alevlerin hızla yayılmasına neden oluyor. Yangın nedeniyle adadan 40 bin kişi tahliye edilirken, evlerine dönmek isteyen turistler geceyi havalimanınında konaklayarak geçirdi. 

Rodos Başkonsolosu Salim Kırcalıali, bölgede bulunan Türk vatandaşlarının da tahliye edildiğini açıkladı.

Yangında yerel halk ve turistlerin yanı sıra binlerce canlı da mağdur oldu. Çok sayıda yabani hayvan ve bitki de yangında telef oldu.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı sözcüsü Yarbay Yannis Artopoios, yangınları teşkilatın karşılaştığı en zor durum olduğunu belirterek, yangının insan kaynaklı olduğunu ileri sürdü. Yangının sebeplerinin araştırıldığını ifade eden Artopios, birçok kişinin ifade vermek için çağırıldığını söyledi.

Öte yandan, dün Yunanistan genelinde 82 orman yangını çıktığı bildirilirken, akşam saatlerinde de Mora'nın kuzeyinde bulunan Egio kasabası yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle bazı yerleşim birimlerinin tedbir amaçlı boşaltıldığı açıklandı.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı'na göre yangınlar nedeniyle herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Editör: Yadigar Hanım