AKP’li Üsküdar Belediyesi, sahiplerinin park ya­pıl­mak üze­re ka­mu­ya terk et­tiği boğaz manzaralı yeşil alanı imara açtırdı. Araziye 3.5 kat­lı vil­lalar ya­pı­la­cak.

Yirmi yıl önce Çengelköy Konakları yapılırken kamuya yeşil alan olarak terk edilen Boğaz manzaralı araziyi, AKP’li Üsküdar Belediyesi imara açtırdı. Satış için hazırlıklar başladı.

Üs­kü­dar Çen­gel­kö­y’­de Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan için ya­pıl­dı­ğı öne sü­rü­len Vah­det­tin Köş­kü in­şa­atı­na 600 met­re uzak­lık­ta­ki Çen­gel­köy Ko­nak­la­rı­’nın ya­pı­mı­na 1994’te baş­lan­dı.

Bo­ğaz man­za­ra­lı ara­zi­nin sa­hip­le­ri in­şat­a baş­lar­ken üze­rin­de 36 vil­la ya­pı­lan si­te­nin sağ ve sol ucun­da 1 ve 2 dö­nüm­lük ye­şil alan­la­rı park ya­pıl­mak üze­re ka­mu­ya terk et­ti.

1994’te 568 sa­yı­lı en­cü­men ka­ra­rıy­la park ala­nı ola­rak tes­cil edi­len, çev­re sa­kin­le­ri­nin de ço­cuk par­kı ya­pı­la­cak di­ye bek­le­di­ği ara­zi AK­P’­li Üs­kü­dar Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan 2013’te ima­ra aç­tı­rı­la­rak be­le­di­ye adı­na tes­cil edil­di.

Bin 500 metrekarelik alan

Çen­gel­köy Ko­nak­la­rı­’nın do­ğu­sun­da ka­lan yak­la­şık bin 500 met­re­ka­re ka­mu­ya terk edil­miş alan ön­ce, Üs­kü­dar Ge­ri Gö­rü­nüm ve Et­ki­len­me Böl­ge­si 1/5000 Öl­çek­li Ko­ru­ma Amaç­lı Re­viz­yon Na­zım İmar Pla­nı ve 1/1000 Öl­çek­li Ko­ru­ma Amaç­lı Uy­gu­la­ma İmar Plan­la­rı’n­da 04.09.2013’te ko­nut ala­nı ola­rak tas­dik edil­di. Bu imar pla­nı re­viz­yo­nu ile da­ha ön­ce­ki pla­na gö­re park olan alan, ko­nut ala­nı­na çev­ri­le­rek 2.5 kat + bod­rum şek­lin­de bi­na in­şa­sı­na ha­zır ha­le ge­ti­ril­di. Ko­nut ala­nı­na çev­ri­len par­se­lin 1.112 met­re­ka­re­si Üs­kü­dar Be­le­di­ye­si adı­na ta­pu­da te­scil et­ti­ril­di. Ta­pu Mü­dür­lü­ğü­’n­ce 06.01.2014 ta­rih­li ve 213 Yev­mi­ye nu­ma­ra­lı iş­lem ile be­le­di­ye­ye tes­cil­le­nen ye­şil ala­na “876 Ada 99” ola­rak ye­ni par­sel nu­ma­ra­sı ve­ril­di.

3.5 kat­lı vil­lalar ya­pı­la­cak

Ko­nu­yu yar­gı­ya ta­şı­yan Avu­kat So­ner Öz­bek “Bo­ğaz Köp­rü­sü da­hil Emi­nö­nü­’ n­de­ki ta­ri­hi sa­at ku­le­si­ne ka­dar Bo­ğaz man­za­ra­sı­na sa­hip ara­zi­nin alı­cı­sı muh­te­me­len çok ön­ce­den bel­li­dir. İmar pla­nın­da bu­ra­ya ön­den 3.5 kat­lı ar­ka­dan 2.5 kat gö­rü­nüm­lü bir vil­la ya­pı­la­bi­le­ce­ği gö­rü­lü­yor” dedi.

Çen­gel­köy Ma­hal­le Muh­ta­rı Can Cu­mur­cu “O ala­nı ka­mu­ya terk eden va­tan­daş hak­kı­nı ara­ma­lı” de­di.

İha­le gü­nü bek­le­ni­yor

Sözcü’nün haberine göre, Avu­kat So­ner Öz­bek, va­tan­daş­lar­la bir­lik­te 7 Ağus­to­s’­ta Üs­kü­dar Be­le­di­ye­si­’ne git­ti. Özbek be­le­di­ye­nin İmar Plan­la­ma Şu­be­si­’n­de­ki yet­ki­li ki­şi­nin ken­di­le­ri­ne “Be­le­di­ye ola­rak gi­der­le­ri­miz çok faz­la. Ge­lir üret­mek zo­run­da­yı­z” di­ye­rek ara­zi­nin iha­le­ye çı­ka­ca­ğı­nı an­lat­tı­ğı­nı söy­ledi.

Öz­bek, “Bu­ra­da­ki ev­ler­de ya­şa­yan­lar ev­le­ri­ne bir çi­vi çak­sa be­le­di­ye ce­za için ka­pı­ya ge­li­yor. İha­le son­ra bu­ra­da do­zer­ler vil­la için kaz­ma vu­ra­cak. İha­le­ye çı­ka­cak gün bek­le­ni­yo­r” de­di.

Editör: TE Bilişim