Yerel seçimler yaklaşırken çalışmalarını hızlandıran ve kapı kapı dolaşıp kitapçık dağıtan AKP’nin, altı bin kişilik sosyal medya ordusunu dokuz bin kişiye çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi. Partinin yerel seçim çalışmalarını sosyal medya üzerinden bu dokuz bin kişinin yürüteceği belirtildi.

Gezi Parkı eylemleri sürecinde sosyal medyanın gücünü keşfeden AKP, konuyla ilgili bazı görevlendirmeler yapmıştı. Ancak AKP, özellikle, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tartışmalar sırasında, bu görevlilerle sosyal medyaya istediği gibi yön veremeyince sosyal medya kadrosunu genişletme kararı almıştı.

TALİMAT HAYATA GEÇİYOR

Edinilen bilgilere göre; AKP, üç ay önce aldığı bu kararı artık hayata geçiriyor. Bu kapsamda, parti, altı bin kişilik sosyal medya ordusunu dokuz bin kişiye çıkarıyor. AKP’nin sosyal medya ordusuna katılacak üç bin kişinin, önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacakları kaydediliyor. AKP, toplumda kullanımı ve etkinliği her geçen gün artan sosyal medyanın yerel seçim kampanyalarında aktif olarak kullanılmasını ve bu kapsamda, yolsuzluk soruşturmasına ve Gülen Cemaati’yle devam eden kavgaya ilişkin kendisini vatandaşlara anlatmayı amaçlıyor.

AKP Seçimlere 6 Bin Kişilik Twitter Ekibiyle Girecek

Bu arada, yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP seçim faaliyetlerini hızlandırdı. Bu kapsamda hazırladığı “Herkes bu gerçekleri bilmeli-Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonu’’ isimli kitapçık, partililer tarafından kapı kapı dolaşarak dağıtılmaya başlandı. Kitapçıkta, Gezi eylemleri ve yolsuzluk soruşturması konularında Başbakan Erdoğan’ın şimdiye kadar dile getirdiklerinin, görseller ve haberler eşliğinde biraraya getirildiği görülüyor. “Gezi tutmayınca yolsuzluk komplosu devreye sokuldu’’ gibi bazı başlıkların bulunduğu kitapçıkta, Gülen Cemaati’nden “örgüt’’ diye bahsediliyor.

Editör: TE Bilişim