Taş, "Hakkında soruşturma açılanlar kervanına bugün ben de katıldım. Bir gün böyle bir şeyle gurur duyacağım aklıma gelmezdi." ifadelerini kullandı.

Atilla Taş, hakkındaki soruşturmanın Meydan gazetesinde yer alan ‘Sahiden inandınız mı’ başlıklı yazısından dolayı açılmış olabileceğini söyledi. Tebligatta suçlamaya ilişkin bilgi olmadığını belirten Taş, “Sanırım Cumhurbaşkanı vermiş. Yazım hakaret olarak algınmış galiba. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı başlatmış soruşturmayı. Başbakanla da mahkemem vardı, şimdi Cumhurbaşkanı ile de oldu. Madalyaları tamamladık yani.” şeklinde konuştu. 

Taş, medyaya ve gazetecilere yönelik baskılarla ilişkin de şu ifadeleri kullandı: “Gazetecilere açılan soruşturmalar ve tutuklamalar tamamen kişisel, siyasi sebeplerle olan şeyler. Kaç aydır Hidayet Karaca içeride yatıyor. Halk, kimse bunun suçunu bilmiyor. Darbe falan deniyor. İnsan yazı ile darbeyi nasıl yapar? Bir dizi ile darbe nasıl yapılır? Ben AKP ve Erdoğan’ın panik içinde olduğunu düşünüyorum. İktidarı kaybetme korkusu içindeler ve bununla da sağa sola saldırıyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar, hukuksuzluğa başvuruyorlar. Hukuk ellerinde oyuncak olmuş. Ben mahkemeye çıkacağım ama hiç güvenmiyorum. 

Bize sabah akşam ana avrat küfrediyorlar, o kadar mahkemeye verdik, daha bir kişinin ifadesi bile alınmadı. Ben her hafta ya emniyetteyim ya savcılıktayım. Bu adam, ‘herkes sussun ben istediğim gibi yöneteyim, 550 de milletvekili verin bana iktidarımı kurup kafama göre takılayım’ diyor. 5 yaşındaki çocuk bile bunu anlar, ağır panikteler ve sağa sola saldırıyorlar.” 

Editör: TE Bilişim