MANYAK MANYAK İŞLER

Cübbeli bu videoda "Hala birinci kat semanın aşağısında olan gezegenler ve yıldızlar hakkında; "Mars'ta su var mı?" "Et var mı-but var mı" manyak manyak işler.. Ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak, Versinler bana 100 bin dolar her şeyi söyleyeyim" diyordu.

NE DEMEK İSTEDİ?

Cübbeli Ahmet Hoca, CNN ve Kanal D'de yayınlanan 5n1k programında bu sözlerine açıklık getirdi. Cübbeli Ahmet Hoca, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın kendisini eleştirmesi üzerinden bu soruya cevap verdi. Cübbeli "Ahmet Hakan'ı severim ama insafsızlık yapmış bana, benim sohbetlerimi az çok bilen adam bizi diğerlerine göre daha iyi tanıması lazım. Benim diğerleri gibi ilme karşı fenne tekniğe karşı bir adam olmadığımı hatta fenden teknikten en çok yararlanan biri olduğumu bunun günah olmadığını fiilimle ispat ediyorum zaten. O zaman zaten televizyonlara çıkmazdık bu gerici kafa televizyonlara çıkıp konuşur mu? Bu çok saçma bir şey yani."

DÜNYA BİTERSE MARS'A KAÇABİLİR MİYİZ?

Ben ona karşı değilim, bunun gerisi Allah'tan kurtulmak, kıyametten kaçış arayışına reddiyedir. Kafirlere de bu manada cahiller diyorum. Bana sorsanız cevap veririm, Sen Mars'ta şurada burada su filan arama dünyada hayat yeterli olacak, Kuran ve sünnet dairesine baktığımızda suyumuz da etimiz de budumuz da ecelimize kadar yiyeceğiz içeceğiz. Ve kıyamet kopana kadar da dünyada hayat devam edecek. Dünya biterse Mars'a kaçabilir miyiz? Bunu bana sor hiç masraf etme çünkü kaçamazsın sistemin tümü çökeceği için güneş ve yıldızlarda birlikte biteceği için buna verilen para israf olur. Ben bunu diyorum." dedi.

IŞİD TEHDİDİ

IŞİD'in tehditlerine de değinen Cübbeli korkmadığını belirterek şöyle seslendi. Onlar yanlış yoldadırlar, yanlışlıklarının sebebi Müslümanlara kafir diyorlar, tekfirciler. Bu selefi akımın en büyük sıkıntısı tekfir. Yani Müslümana kafir demek, halbuki Hz. Muhammed buyuruyor ki "Kim bir kardeşine kafir, müşrik derse ikisinden biri kesin müşrik oldu" diyor.

IŞİD MÜSLÜMANLARI NEDEN KESİYOR?

IŞİD müşrik diyerek ne oluyor biliyor musunuz? Kanı helal oluyor, öldürmek helal oluyor, karısı da cariye oluyor, ırzı malı mülkü çoluğu çocuğu hepsi köle cariye oluyor. IŞİD kafasının müşrik dedikten sonra orayı basıyor, karılarını cariye olarak alıyor, köle pazarında satıyor, mallarında el koyuyor, adamı da kıtır kıtır kesiyor. Müslümanı ne gerekçeyle kesiyor. Müşrik oldu diye kesiyor. Onun için bu müşrik lafının çok ince bir anlamı var.
 Millet bunu anlamıyor. Arka planda kanın, canın, malın ırzın bana helal demiş oluyor.

KADIN ERKEK EŞİT Mİ?

Cübbeli Ahmet Hoca, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerinden süren kadın-erkek eşitliği tartışmalarına da katıldı.

Muhabirin "Son günlerin en önemli tartışmalı konularından biri de kadın erkek eşitliği meselesi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna şöyle cevap verdi.

"Ben bir şey düşünemem, mevlam ne buyurursa odur, "Erkek kadın gibi değildir" ayet bu... Kuran'da böyle bir ayet var. Bana soruyorsan mesela erkek kadın gibi değildir. Kuran söylüyor

Editör: TE Bilişim