CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programına katılıp gazeteci Deniz Zeyrek ve Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın, “Azez-Halep hattını açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum” sözlerine tepkiler ve çığ gibi destek büyüyor.
 

Özellikle bu konudaki düşüncesini "Halep Sünni kentidir, Şii kuşatmasına teslim edilemez" gerekçesine dayandıran Baykal bütün CHP'lilerde kelimenin tam anlamı ile hayal kırıklığı yarattı.
Baykal'ın bu yaklaşımı sosyal medya da adeta bir tepki kasırgasına neden olurken. Pek çok CHP'li şu düşünce de birleşti;
Bu bir "bunaklık" değilse "döneklik" alameti dirşeklinde alevi kesimlerle aşırı solun hedefine ve tepkisine maruz kalan Deniz Baykal ,MHP ve AKP seçmeni tarafından alkışlanıyor.

Deniz Baykal'ın yoğun tepkilere konu olan konuşmasından satır başları:

Azez Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin bombalama hakkı vardır. Şu anlık bu bombalamaların etkili olduğu anlaşılıyor. Güneyden Halep'e sızma planı olduğu anlaşılıyor. Halep Sünni İslam kentidir. Bu kenti Rusya'nın, Esad'ın himayesine teslim etmek üzerine bir politikayı çok ciddi sorgulamak lazım.

Niye göçüyor insanlar? Orada Halep'te bir katliam var. Tarihi kimliği değiştirecek süreç yaşanırken 'durun', 'bekleyin' veya 'izleyin' demek doğru olmuyor.

O hattın açık olması Halep'ten bir göç dalgasının yönelmemesi açısından çok önemli. Olay PYD olayı değil, Halep olayıdır. Olay Şii kuşatmasıdır.

Hükümetin Türkiye'yi savaşa sokması üzerine kaygı var. Bu doğru bir kaygıdır.

Ortadoğu'da artık gücü yeten gücü yetene. IŞİD'le mücadele etmeye geliyorum diyor, Bayırbucak Türkmenlerini bombalıyorlar., “

Editör: TE Bilişim