Tekirdağ'da saat 06.13'te merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bir kaç dakika sonra peş peşe 2 artçı deprem daha yaşandı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, 4.7 büyüklüğündeki ilk deprem saat 06.13'te Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinin 13 kilometre güneyinde, yerin 9,6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Tekirdağ ve ilçelerinde de hissedildi.       

2 ARTÇI DEPREM DAHA OLDU

Saat 06.13’te yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından 2 artçı deprem daha yaşandı. İlk depremden 7 dakika sonra 06.21’de 4.1 büyüklüğünde ve denizin 7.4 kilometre derinliğinde, saat 06.25’te de yine merkez üstü Marmara Denizi Marmara Ereğlisi açıklarında 2.8 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. 

CAN VE MAL KAYBI YOK

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerde, can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde saat 06.13'te 4,7 ve saat 06.21'de 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
      
Bölgedeki deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat izlendiği kaydedilen açıklamada, "6,97 ve 7,01 kilometre derinliğindeki depremlerin Marmara Ereğlisi'ne uzaklıkları 19,18 ve 20,02 kilometre olarak ölçüldü. Depremlerde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır" ifadesi kullanıldı.

TEKİRDAĞ AFAD MÜDÜRÜ EROL: PANİK DURUMU OLMADI

Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol, Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla il genelinde şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durumun ulaşmadığını söyledi. Erol, depremin Tekirdağ kent merkezinde de kısa süreli hissedildiğini belirtti.
      
Depremle ilgili olarak şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını ifade eden Erol, "Deprem dolayısıyla herhangi bir yıkıntı ya da vatandaşlarda bir panik durumu olmadı" dedi. Erol, deprem sonrasında hissedilmeyecek nitelikteki artçı sarsıntıların da bir süre devam ettiğini aktardı.
      
Bu arada, Marmara Ereğlisi ilçesinin sahil kesiminde oturan ve depremi hisseden bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktıkları görüldü.

Editör: TE Bilişim