Selvi Sertkaya

Dün, 10:45 · 

DURUN, BİR NEFES ALIN VE DÜŞÜNÜN
Şu halimize bakar mısınız? Nazlı Ilıcak bir görüş açıkladı. Hepimiz birbirinize girdik. Lütfen sakin olalım. Öfke kontrolüne en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçtiğimizin bilincinde olalım.

Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığı görevinden ayrılması gerektiği görüşünü bazı çevrelerin lehte veya aleyhteki görüşlerinden bağımsız olarak sürdürmek durumundayız. Mehmet Metiner gibi patalojik bir figürün Devlet Bahçeli’ye yönelik övgüsü veya yergisi üzerinden bu temel meseleye çözüm bulamayız.

Esen rüzgâra göre savrulmayı entelektüel bir derinlik sanan Nazlı Ilıcak gibi bir aktörün Meral Akşener’e övgüsü veya yergisi üzerinden de MHP Genel Başkanlığı sorununu sakin kalarak tartışamayız.

Milliyetçi-ülkücü camia Devlet Bahçeli’nin 19 yıllık genel başkanlık performansına bakarak değerlendirme yapmalı ve bir karara varmalıdır.
Bu prensip diğer genel başkan adayları için de söz konusu olmalıdır.

Milliyetçi-ülkücü camia bir an önce kısır tartışmaların dışına çıkmalı, kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmalıdır.

Kısa vadede siyaset masasının yeniden kurulması ve kartların yeniden dağıtılmasını sağlamak için MHP kurultayının toplanması temin edilmeli ve seçmende karşılığı olan bir aday üzerinde ittifak edilmelidir. Bu adayın kim olacağı hususu kamuoyu araştırmaları ile tespit edilmelidir.

Orta vadede milliyetçi-ülkücü gençler başta olmak üzere talepte bulunan her ülkücüye Türk Milliyetçiliği ülküsü tüm yönleriyle aktarılmalıdır. Devlet Bahçeli döneminde ülkücü gençlere yönelik eğitim çalışmaları yetersiz kaldığı için her ülkücü kendine özgü bir ülkücülük anlayışı benimsemiştir. Tıpkı her Müslümanın kendi yaşam biçimine uygun bir İslam anlayışı benimsediği gibi.

Uzun vadede ise, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın menşeine, meşrebine ve mezhebine bakmadan onlara en kaliteli hizmeti sunmak, milli birlik ve beraberliğini pekiştirmek, karnı tok, sırtı pek, gelecek kaygısı olmayan bir toplum haline getirmek olmalıdır. Uluslararası toplumda saygınlığı ve ağırlığı olan milli çıkarlarını koruyan ve geliştiren bir ülke konumuna ulaşmak zorundayız. Aksi takdirde bu coğrafyada önceki kavimlere hayat hakkı tanınmadığı gibi Türk Milletine de tanınmayacağını bilmeliyiz.

Kısır çekişmeleri bırakmak gerektiğine inanıyorum. Kavgasız-gürültüsüz MHP Kurultayını gerçekleştirmenin çabası içerisinde olmalıyız. Kim genel başkan seçilirse tereddütsüz arkasında kenetlenmeliyiz.

Sayın Yalçın Güzelhan Beyefendiye de bir öneride bulunmak istiyorum. Size karşı saygısızlık yapmak istemiyorum. Ancak bu paylaşımların milliyetçi-ülkücü camiaya bir yararı olmadığını görmüş olmanızı çok arzu ediyorum.

Editör: TE Bilişim